Συνολικά 38 προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε το πρωί μπροστά από το σχολικό συγκρότημα, δημιουργώντας οδοφράγματα με κάδους στους οποίους έβαλε φωτιά.

Οι συγκεντρωμένοι κινούνταν ανά διαστήματα καθοδικά από την είσοδο του σχολείου που βρίσκεται στην οδό Σμύρνης εκτοξεύοντας αντικείμενα κυρίως προς το μέρος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση για να καλύψουν τα εν εξελίξει γεγονότα.

Τμήμα των συγκεντρωμένων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλοί από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κινήθηκαν πρώτα σε οδούς γύρω από το σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων όπου διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν την προσέγγισή τους, ενώ όταν χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες με πρόθεση να κατευθυνθούν προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δικυκλιστές της αστυνομίας τους ακολούθησαν προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.

Στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ευόσμου λειτουργούν δύο σχολικές μονάδες, το 1ο και το 2ο Επαγγελματικά Λύκεια. Από χθες το 1ο ΕΠΑΛ τελεί υπό κατάληψη, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ, τα μαθήματα και χθες και σήμερα έγιναν κανονικά.

Ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης μετέβη νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και συζήτησε με τους διευθυντές του σχολείου τρόπους για να εκτονωθεί η ένταση και να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από το σχολείο φέρονται να περιλαμβάνονταν κάποιοι από τους μαθητές που προχώρησαν στην κατάληψη του 1ου ΓΕΛ, αλλά και αρκετοί εξωσχολικοί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.