Απομακρύνεται η σκεπή σχολείου που κατέρρευσε στη Βέροια

«Η σκεπή έχει καταστραφεί ολοσχερώς και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» sti-veroia


ΕΛΛΑΔΑ
13:45
02/02/2015
Απομακρύνεται η σκεπή σχολείου που κατέρρευσε στη Βέροια
loading

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απομάκρυνσης από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελίκης Ημαθίας της σκεπής που κατέρρευσε χθες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στο μεταξύ το σχολείο σήμερα παραμένει κλειστό.

«Η σκεπή έχει καταστραφεί ολοσχερώς και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Ο ίδιος εκτιμά πως η απομάκρυνση της σκεπής από το σχολικό κτήριο, που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ.Γκυρίνη, ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών ώστε να μπουν τα παιδιά στο σχολείο και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους ενώ θα αναζητήσει ευθύνες για το θέμα "απ' όπου και αν προκύπτουν".
Η σκεπή, περίπου 600 τετραγωνικών, φτιαγμένη από ξύλο και λαμαρίνα πριν από μια οκταετία δεν άντεξε τις ισχυρές πιέσεις των ανέμων και διαλύθηκε. Κάποια κομμάτια της, μάλιστα, «έφυγαν» στα διπλανά κτήρια και προξένησαν ζημιές, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σχετικά με το πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο) αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, εντός της ημέρας, βάσει των εκτιμήσεων που θα γίνουν για το πότε το κτίριο θα κριθεί ασφαλές για την επανέναρξη των μαθημάτων.

Ευθύνες αναζητά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ημαθίας (ΟΕΣΓΚ), με τον πρόεδρό της Γιώργο Αρβανίτη να προσανατολίζεται στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι, για το θέμα θα συνεδριάσει το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι, «με έκπληξη και τρόμο γίναμε όλοι μάρτυρες της κατάρρευσης σα χάρτινος πύργος της σκεπής του σχολικού κτιρίου που στεγάζει το Λύκειο - Γυμνάσιο Μελίκης, έπειτα από τους σφοδρούς ανέμους που φυσούσαν στην περιοχή. Λαμαρίνες σκορπισμένες παντού,δοκάρια πεταμένα,κεραμίδια σπασμένα, τόνοι υλικού ριγμένα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που η καλή τύχη το έφερε να είναι άδειο από μαθητές λόγω κυριακάτικης αργίας».

Η ΟΕΣΓΚ Ημαθίας "εκφράζει την αγανάκτησή της για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής,κατάσταση που τα μετατρέπει σε φονικές παγίδες κάθε φορά που εκδηλώνονται "ακραία" καιρικά φαινόμενα".
Η Ομοσπονδία καλεί τους υπεύθυνους φορείς "να μην παίζουν με την ασφάλεια και τι ζωές των παιδιών μας" και να μεριμνήσουν ώστε «να επιδιορθωθούν τάχιστα οι καταστροφές στο Λύκειο Γυμνάσιο Μελίκης και να ελεγχθούν άμεσα όλα τα σχολικά μας κτίρια, να συντηρηθούν και να επιδιορθωθούν όσα χρήζουν επιδιόρθωσης ή συντήρησης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει