Κλειστο μέχρι την Πέμπτη το σχολείο στη Μελίκη

Η κακοκαιρία ξήλωσε τη σκεπή του


ΕΛΛΑΔΑ
17:25
03/02/2015
Κλειστο μέχρι την Πέμπτη το σχολείο στη Μελίκη
loading

Την Πέμπτη αναμένεται να λειτουργήσει ξανά το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελίκης Ημαθίας, η σκεπή του οποίου κατέρρευσε την Κυριακή, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

«Οι εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων υλικών από τον χώρο όπου κατέρρευσε η σκεπή συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται αύριο να ολοκληρωθούν, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτης Γκυρίνης.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς γνωστοποίησε ότι πρόκειται για μια πιο σύνθετη διαδικασία, που δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει άμεσα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το σχολείο μπορεί προσωρινά να λειτουργήσει, χωρίς να τοποθετηθεί νέα σκεπή. Όπως εξήγησε, υπάρχει πλάκα, ενώ η σκεπή εξυπηρετεί την καλύτερη μόνωση του σχολικού κτηρίου και την προστασία της πλάκας από τη φθορά.

Στο μεταξύ, το περιστατικό θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κλιμάκιο του οποίου πρόκειται να μεταβεί στο σχολείο, προκειμένου να εξετάσει τον φάκελο έργου του σχολείου, πριν από οκτώ χρόνια.

«Στην κατεύθυνση αναζήτησης ευθυνών θα κινηθούμε άμεσα, βέβαια επιλήφθηκε και το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ο κ. Γκυρίνης.

(φωτογραφίες από laikoyra.gr)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει