Σημαντική και ουσιαστική είναι η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών που δίνουν μάχη στις φωτιές που έκαψαν την Αττική και συνεχίζουν να καίνε την Εύβοια.

Δύο από αυτούς, αδέρφια, είναι στο νοσοκομείο, o ένας σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τραυματίστηκαν στη φωτιά στις Αφίδνες. «Τραυματίστηκαν τα παιδιά, κάηκαν, έγιναν ολοκαύτωμα, κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά του δάσους, όχι τη φωτιά του σπιτιού τους. Λένε ότι είναι πολύ σοβαρή η κατάστασή του. Ανησυχώ γιατί όταν ρωτάω τον γιατρό αν κινδυνεύει η ζωή του δεν αποκλείει τίποτα», είπε με πατέρας τους με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Την πιθανότητα να υπάρξει και νεκρός αφήνει ανοιχτή ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης. «Έχουμε αποδεχτεί το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή ακόμα και ο θάνατος. Προσπαθούμε να είμαστε προστατευμένοι όσο γίνεται. Ο εθελοντισμός πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», αναφέρει στην ΕΡΤ.

«Νέοι αγωνιστείτε για τον τόπο σας, για την Ελλάδα. Γίνεται υπερπροσπάθεια, κάνουμε ότι μπορούμε με την ψυχή και την καρδιά μας», λέει άλλος.

Σήμερα είναι η κηδεία του Βασίλη Φιλώρα, του 38χρονου εθελοντή δασοπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όταν έπεσε στύλος της ΔΕΗ.