Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στα επεισόδια της Δευτέρας στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου. Οι τρεις άλλοι συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου οριστεί η δικάσιμος.

Αμέσως μετά την απόφαση, σύμφωνα με το patratora.gr, πολυπληθής ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, για συμπαράσταση αλληλεγγύης των συντρόφων τους, πραγματοποίησαν πορεία στην Οδό Κορίνθου με προορισμό το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα Δικαστήρια σήμερα βρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος Πάτρας Ουρανία Μπίρμπα, που εξελέγη με την παράταξη του Κώστα Σπαρτινού που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα. Μπίρμπα σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων «Θεωρώ ότι και οι τέσσερις δεν είχαν καμία σχέση ούτε με μολότοφ, ούτε με πέτρες και σήμερα έρχονται εδώ, για να περάσει ένα κλίμα τρομοκρατίας με εντολή κυβερνητική απέναντι στον κόσμο, απέναντι στην νεολαία και τον κόσμο που διαδηλώνει, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση νιώθει να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια της».