Στη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών, που θα διαχειρίζεται δράσεις, εκδηλώσεις και προγράμματα σε διάφορους τομείς, ενώ παράλληλα θα αποτελεί τη βάση δεδομένων στην οποία θα συγκεντρώνονται και θα ανανεώνονται πληροφορίες όσων επιθυμούν να παρέχουν εθελοντική εργασία, προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια συνεδρίασής του και οι εθελοντές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας σχετικό έντυπο αίτησης και παρέχοντας πληροφορίες για τις σπουδές, τα ενδιαφέροντά, το χρόνο διαθεσιμότητας και την επιλογή ομάδας δραστηριοποίησής τους.

«Η δημιουργία του Δικτύου Εθελοντών αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια συντονισμού και διαχείρισης του τεράστιου δυναμικού εθελοντών της πόλης μας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι ομάδες αφορούν τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και του Δήμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.