Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο φοιτητές που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στον πεζόδρομο δίπλα στην Πρυτανεία.

Οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν από την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ, έκαναν ράμματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ οι γιατροί αναμένουν το αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από τη Νομική, όπου βρίσκονταν παρατεταμένες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψη της σχολής.

Ο αριθμός των φοιτητών αυξήθηκε αργότερα, με πάνω από 100 νεαρούς να συγκεντρώνονται δίπλα στην Πρυτανεία, οπότε και σημειώθηκε συμπλοκή με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποία έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Αυτή την την ώρα στα Προπύλαια βρίσκονται περίπου 200 φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο της Νομικής.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δύο συνάδελφοί τους δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

«Από τα τανκς του ’73, στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες», γράφει πανό που κρατούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομική έκλεισε με απόφαση των πρυτανικών αρχών, ενώ κλειστό είναι και το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ όπου αναβλήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων μαθηματικών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Πέριξ των κτιρίων έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.