Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια, καταγγέλλοντας ότι δύο συνάδελφοί τους δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική Αθηνών.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία από παράδρομο της Ακαδημίας και έφτασαν στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ακαδημίας. Στη συνέχεια, θέλησαν να φτάσουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, που ανέκοψαν την πορεία τους.

Οι φοιτητές έφτασαν τελικά στην ΠανεπιστημίουΕξαιτίας της πορείας που έγινε απροειδοποίητα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, αφού η Τροχαία δεν πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων..

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να εμποδίσει περίπου 60 φοιτητές να πραγματοποιήσουν κατάληψη στη Νομική, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έπειτα από σχετική απόφαση του συλλόγου τους.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος