Πριν ένα χρόνο ένας αστυνομικός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού με σιδερολοστό από αγρότη στους Παξούς, μια επίθεση που του έχει αφήσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών, από την οποία ωστόσο αναμένεται να εκτίσει 3-4 χρόνια.

«Η ποινή ήταν 9 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αυτό που απεδείχθη είναι ότι δεν επρόκειτο για απλή βιαιοπραγία. Ο σκοπός του δράστη, όπως προέκυψε, ήταν να σκοτώσει τον εντολέα μου. Ο πελάτης μου ήταν πολύ τυχερός που τα κατάφερε, τα χτυπήματα ήταν ακαριαία και θανατηφόρα. Ο δράστης ανέπτυξε πολλούς ισχυρισμούς για την πράξη του, μεταξύ αυτών ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο εντολέας μου, για άλλα αδικήματα, κάτι που από έρευνα που έγινε απεδείχθη ότι δεν έγινε ποτέ», εξήγησε στο MEGA ο δικηγόρος του ο κ. Ανδρέας Ταγαράκης.

Ο κ. Ταγαράκης τι συνέβη την ημέρα της επίθεσης. «Ο πελάτης μου είχε τελειώσει την υπηρεσία του και ήταν στην παραλιακή οδό των Παξών μαζί με δύο συναδέλφους του, επίσης εκτός υπηρεσίας. Ο δράστης του επιτέθηκε με σιδερολοστό από πίσω» είπε.

Παξοί: «Έχει μόνιμες βλάβες»

Το θύμα είναι ένα χρόνο σε αναρρωτική άδεια.

«Ο πελάτης μου ένα χρόνο μετά ταλαιπωρείται ακόμα, έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, έχει μόνιμες βλάβες. Έχει θέματα με την ακοή και την όραση του, που τα παλεύει. Θέλει να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία. Το παιδί υπηρετούσε για ένα διάστημα στους Παξούς και ήταν μετά στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας. Έστω και αν βλέπουμε καθημερινά αδικήματα τέτοιας φύσης, δεν σταματάμε να εκπλησσόμεθα. Ο πελάτης μου είναι σε αναρρωτική από τότε, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στην υπηρεσία του», κατέληξε ο κ. Ταγαράκης.