Αμφιβολίες εγείρονται για την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν που έχασε με τραγικό τρόπο της ζωής της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Η κ.Ελένη Μυλωνοπούλου είχε μιλήσει στην Αστυνομία μετά τη δολοφονία και είχε εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στις 30 Μαΐου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όπου αναφέρθηκε στην άτυχη κοπέλα, τις συνεδρίες τους και τη σχέση που είχε με τον σύζυγό της, Μπάμπη.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, με ανακοίνωσή του, ζητά από την κ. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. «Η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ψυχολόγων

«Θέμα: “Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους”.

κα Μυλωνοπούλου,

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».