Για κενά στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά κάνει λόγο ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος ειδικά στο σκίτσο, εξήγησε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες. «Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει» τόνισε «ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση». Επίσης θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, είπε, υπάρχουν «κενά» σε αυτό το έγκλημα.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ίχνη ορφανού γενετικού υλικού. Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο ίχνος γενετικού υλικού.

Χθες 24/5 ο σύζυγος της 20χρονης κάλεσε στο σπίτι τους συνεργείο καθαρισμού, γεγονός που δείχνει ότι οι έρευνες εκεί έχουν ολοκληρωθεί.