Με το χθεσινό ρεκόρ testing, 75.182 δειγματοληψίες και εμβολιασμών, που χθες πλησίασαν τις 60.000 ξεκίνησε την ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι αισιοδοξούμε πως σύντομα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ είπε ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ανησυχεί, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παρουσιάζουν αύξηση.

Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα – Πότε θα γίνονται τα self test

Η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε το άνοιγμα όλων των Λυκείων της χώρας τη Δευτέρα 7 Απριλίου, με αυστηρά μέτρα. Υποχρεωτικά τα self test σε μαθητές και καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η κα. Κεραμέως τόνισε πως στα μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα και οι αερισμοί, θα συμπεριληφθούν και τα self test.

Η υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα self test θα είναι δύο και θα πρέπει να γίνονται την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί το πρώτο και την Πέμπτη το δεύτερο, δίνοντας στη συνέχεια αναλυτικές πληροφορίες.

Κορονοϊός: 3.445 κρούσματα σήμερα -749 οι διασωληνωμένοι, 75 νέοι θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (7/4) 3.445 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 75. Στους 749οι διασωληνωμένοι στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,96 (95% Crl: 0.4 – 1.54)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0,38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 103 έτη).

ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca: Πιθανή σύνδεση με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων

Πιθανή σύνδεση των εμβόλιου της AstraZeneca με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων εντόπισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κρίνει ότι οι θρόμβοι αίματος σε ενήλικες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της AstraZeneca θα πρέπει να προστεθούν στις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Ο ΕΜΑ εκτιμά ότι «το ισοζύγιο ωφέλειας/κινδύνου παραμένει θετικό» σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΕΜΑ, ‘Εμερ Κουκ, «είναι σημαντικό τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τα ασυνήθιστα περιστατικά θρομβώσεων, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα για να ελαχιστοποιηθούν πιθανοί κίνδυνοι».