Σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί εδώ και δύο περίπου ημέρες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Αττική, καθώς έχουν χαλάσει δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο διαγωνισμός για τη συντήρηση των φαναριών και την προμήθεια ανταλλακτικών (όπως άλλωστε όλοι οι διαγωνισμοί στους οποίους εμπλέκεται η εν λόγω εταιρεία) έχει «παγώσει» λόγω εμπλοκής της Siemens.
Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δεκάδες φανάρια σε σημεία όπως στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του ΚΑΤ, στο Μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι, στη Μεσογείων στο ύψος του Πενταγώνου, στη γέφυρα Μοσχάτου, στη Β. Σοφίας, τη Β. Όλγας και τη Β. Κωνσταντίνου.

Τροχονόμοι βρίσκονται στα σημεία όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα προκειμένου να ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.

Εάν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα της Siemens, εκτιμάται πως το 75% των φωτεινών σηματοδοτών στην Αττική θα έχουν χαλάσει. Δηλαδή, στο σύνολο των 2.000 περίπου φαναριών θα έχουν τεθείς εκτός λειτουργίας τα 1.400.