Σε καταστολή στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα παραμένει ο 30χρονος Κύπριος, τον οποίο δάγκωσε ινδική κόμπρα που είχε μέσα στο διαμέρισμα του.

Αν και η κατάσταση του παραμένει σταθερή οι γιατροί ανησυχούν διότι ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε πρόβλημα άσθματος, με αποτέλεσμα το δηλητήριο από το δάγκωμα του φιδιού σε συνδυασμό με το αντίδοτο που του χορηγήθηκε, να έχουν επιδεινώσει την υγεία του.

Πιθανόν ο ασθενής να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, κάτι που έχει θέσει σε συναγερμό την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούν με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ, Γεωργία Κριμπένη.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο – τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά».

Ερπετά για κατοικίδιο: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι τα έχουν σπίτι τους

Την προσοχή όσων έχουν ερπετό για κατοικίδιο εφιστούν οι ειδικοί με αφορμή την κόμπρα που δάγκωσε 30χρονο που την είχε σπίτι του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Mega το πρωί της Δευτέρας (22/3) η ερπετολόγος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας, Μαρία Δημάκη επεσήμανε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό καθεστώς για τα δηλητηριώδη φίδια, αλλά υπάρχει συνθήκη που καθορίζει το εμπόριο της άγριας χλωρίδας και πανίδας.

Παράλληλα εξήγησε πως για να έχει κάποιος κατοικίδιο ένα ερπετό, είναι απαραίτητη η άδεια και το πιστοποιητικό.

«Ένα φίδι δεν είναι κάτι το τρομακτικό» είπε και εξήγησε «τα φίδια είναι πολύ ήσυχα ζώα» ενώ πρόσθεσε ότι συνήθως δεν μας πειράζουν καθόλου.

«Δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε όπου τα βρούμε» τόνισε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας.

«Στην Ελλάδα, απαγορεύεται να μαζέψουμε ένα άγριο ζώο και να το φέρουμε σπίτι μας, δεν είναι νόμιμο» ανέφερε η Μαρία Δημάκη και συμπλήρωσε πως τα φίδια αναγνωρίζουν μόνο εκείνους που τα ταΐζουν.

«Πρέπει να έχουν τον δικό τους κατάλληλο χώρο» επεσήμανε και δήλωσε πως τα φίδια τρώνε κυρίως κατεψυγμένα ποντίκια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.