Την ευκαιρία να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας και να περιποιηθούν τα μαλλιά και τα άκρα τους είχαν σήμερα οι Αθηναίοι, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης του lockdown.

Tα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής υποδέχτηκαν ξανά τους πελάτες τους με ραντεβού και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για να πάνε οι πελάτες θα πρέπει να έχουν στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 6 και το κατάστημα να τους έχει στείλει το αποδεικτικό μήνυμα ή μέιλ. Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση.

Στους δημόσια πάρκα μπορούν να πηγαίνουν έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Η μετακίνηση θα επιτρέπεται εντός δήμου μόνιμης κατοικίας και με τη χρήση του κωδικού 6, είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

Σήμερα άνοιξαν και οι αρχαιολογικοί χώροι: η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Αρχαία Νεμέα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ απαιτείται αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό «6» ή βεβαίωση τύπου Β, όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6».

Δείτε φωτογραφίες από τα κομμωτήρια:

Δείτε φωτογραφίες από τους αρχαιολογικούς χώρους:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος