Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων για τους σταυρούς προτίμησης όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Πρωτοδικείου, επίσημη ανακοίνωση δεν αναμένεται πριν από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων και των σταυρών προτίμησης. Την καθυστέρηση επιτείνει το γεγονός ότι αρκετά έντυπα από τα εκλογικά τμήματα έχουν συμπληρωθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα να καλούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για να τα διορθώσουν .

Πάντως, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, σε αυτές τις εκλογές το Πρωτοδικείο δεν ακολουθεί κάποια διαφορετική διαδικασία από αυτή που ακολουθείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, γεγονός που σημαίνει ότι η έγκαιρη ανακοίνωση των σταυρών προτίμησης δεν είναι θέμα του Πρωτοδικείου που ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα. Η ανακοίνωση των τηλεγραφημάτων ,όπως συνέβη σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές είναι θέμα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αλλά φέτος υπήρξε έλλειψη προσωπικού στο τμήμα πληροφορικής που δεν επέτρεψε την καταχώρηση των σχετικών τηλεγραφημάτων .

Πάντως η περιορισμένη ενημέρωση για τους σταυρούς σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκλογικά αποτελέσματα δημιούργησε προβλήματα και στο στο XanthiPress.gr Στις 8 το πρωί της Δευτέρας, περίπου 4.000 χρήστες επιχείρησαν ταυτόχρονα, προξενώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο δικτυακό τόπο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ολιγόλεπτες διακοπές που αποκαταστάθηκαν μέχρι το μεσημέρι.

Έμφραγμα έχει προκληθεί και στους συνδυασμούς, ιδιαίτερα για το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια καθώς οι υποψήφιοι, αρκετές εκατοντάδες, αποζητούν ενημέρωση για τα αποτελέσματα. Όλα αυτά υπό τον κίνδυνο τα ανεπίσημα αποτελέσματα που διοχετεύονται να περιέχουν λάθη και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους υποψήφιους.
πηγή: Xanthi press