Η πλατφόρμα για τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για κορονοϊό σε εργαζομένους επιχειρήσεων με περισσότερυς από 20 υπαλλήλους έχει τεθεί σε λειτουργία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο ergasia.testing.gov.gr για να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας rapid test μέχρι και δύο φορές τον μήνα.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις, στις οποίες λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει έτσι ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερα από 45.000 τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα.

«Στόχος μας είναι, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομιας και καθως εξελίσσεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αυτός ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω και να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών στην εθνική στρατηγική. Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ», αναφέρεται σχετικά.

Και προστίθεται: «Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στους χώρους εργασίας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και περιορισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας του ιού».

Οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας ελέγχου.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr για όσους εργάζονται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους.