Οι εικόνες της χιονισμένης Αθήνας εξέπληξαν τους εργαζόμενους των πρεσβειών ξένων χωρών στην Ελλάδα, που ανάρτησαν στους λογαριασμούς στα social media φωτογραφίες από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδεια από την ελληνική πρωτεύουσα.

«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» αλλά να που έχουμε χιόνι στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία στο κέντρο της Αθήνας!, γράφει η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, κάνοντας παράλληλα λόγο για πραγματικό σπάνιο θέαμα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ αναρτά μια φωτογραφία την οποία συνοδεύει με το εξής κείμενο: «Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο και η πρεσβεία μας στην Αθήνα είναι σήμερα καλυμμένη με χιόνι – μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις από το 1987! Απολαύστε και μείνετε ασφαλείς!».

«Καλημέρα Αθήνα» γράφει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Η Μόσχα χτες, η Αθήνα σήμερα» είναι το σχόλιο της πρεσβείας της Ρωσίας.

Η γαλλική πρεσβεία γράφει: «Όταν δεν μπορείτε να πάτε στο χιόνι, το χιόνι έρχεται σε εσάς».

Η πρεσβεία της Κίνας σημειώνει: «Το Νέο Έτος του Ταύρου μας υποδέχεται με #χιόνια. Οι εικόνες από την #Πρεσβεία μας μέσα στον χιονιά φέρνουν στο νου την κινεζική ιδιωματική φράση “瑞雪兆丰年”, δηλαδή ότι τα χιόνια προμηνύουν καλή σοδιά και μια χρονιά γεμάτη ευφορία. Σας ευχόμαστε ένα ελπιδοφόρο Νέο Έτος!».

«Το Καλλιμάρμαρο φαίνεται θεαματικό. Και λατρεύουμε ένα μικρό χιονάνθρωπο», έγραψε η πρεσβεία της Ιρλανδίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.