Σε μια Αθήνα ντυμένη στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, αντικρίζοντας εικόνες που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν.

Δρόμοι, κτίρια, δέντρα και αυτοκίνητα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ η κίνηση των οχημάτων είναι ελάχιστη, όπως διαπίστωσαν οι ελάχιστοι που χρειάστηκε να αφήσου τη ζεστασιά του σπιτιού τους.

Ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr κατέγραψε την εικόνα που επικρατεί αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ιπποκράτους και πολλούς ακόμα. Σε κάποια σημεία έχουν πέσει κλαδιά από δέντρα.

Η κακοκαιρία Μήδεια κάλυψε με χιόνι ακόμη και την πλατεία Συντάγματος, ενώ στα λευκά ντύθηκαν και αγάλματα σε άλλες πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Μπροστά από τη Βουλή, οι εύζωνες στέκουν ακίνητοι μπροστά στο ξεχωριστό σκηνικό.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι τα ισχυρά φαινόμενα στην Αττική δεν έχουν τελειώσει. «Ίσως δεν έχουμε δει την κορύφωση του φαινομένου που εκτιμούμε ότι θα είναι προς το μεσημέρι στην Αττική» είπε στο Open.

«Αλλά ακόμα και το απόγευμα θα έχουμε νέες εξάρσεις και το φαινόμενο θα εκτονωθεί αύριο (σ.σ. Τετάρτη) το πρωί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «θα εξακολουθήσουν οι πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση καθώς έχει πέσει ο άνεμος».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος