Εμπορικά κέντρα εκτός πιλοτικών περιοχών διεκδικούν τις Κυριακές

Χωρισμένη στα δύο η αγορά


ΕΛΛΑΔΑ
18:26
15/07/2014
Εμπορικά κέντρα εκτός πιλοτικών περιοχών διεκδικούν τις Κυριακές
1
loading

Φουντώνει ο «πόλεμος της Κυριακής», καθώς μετά τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και των εργαζομένων στην πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων σε οκτώ τουριστικές περιοχές της χώρας, μία νέα εστία αντιπαράθεσης έρχεται στο προσκήνιο. Εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός των πιλοτικών περιοχών εξετάζουν να διεκδικήσουν και εκείνα, προσφεύγοντας στο ΣτΕ, την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους τις Κυριακές, προκαλώντας νέο γύρο συγκρούσεων στην αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «Τα Νέα», δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των περιοχών όπου επιτρέπεται πιλοτικά το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν με το αιτιολογικό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις οκτώ περιοχές λειτουργεί επιλεκτικά προς όφελος των καταστημάτων σε αυτές και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Την ανησυχία τους, πάντως, ότι ακόμα και εάν δεν προσφύγουν τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα το κάνουν στον μέλλον εκφράζουν και οι εργαζόμενοι και υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ζητούν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές, κάτι που όπως εκτιμούν είναι λογικό, αλλά για το ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα όλες τις Κυριακές. Όπως λένε, η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα το πλεονέκτημα που ήθελε να δώσει στις μικρές επιχειρήσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ !! ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΣΤΟ ΩΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ .... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει