Άλλοι έχουν κλίση στα γαλλικά, άλλοι προτιμούν τα ισπανικά και υπάρχουν κι εκείνοι που τους αρέσουν ακόμη και τα γερμανικά!

Όλοι όμως -με τον τρόπο του ο καθένας- μιλούν τη «γλώσσα του σώματος».

Για να είστε σίγουροι όμως ότι δε θα στείλετε λάθος «μηνύματα», δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας προσέξει και να σας ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος… χωρίς να του πείτε κουβέντα!

Το ακαταμάχητο χαμόγελο

«Μην χαμογελάσετε αμέσως μόλις σας υποδεχτούν σε κάποιο χώρο, γιατί έτσι θα φανεί ότι πηγαίνει σε όλους το ίδιο χαμόγελο χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόθεση. Με άλλα λόγια θα φανεί ότι είναι μηχανικό. Αντίθετα, σταματήστε για μερικά δευτερόλεπτα, κοιτάξετε τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και στη συνέχεια χαρίσετε το πιο θερμό σας χαμόγελο που θα φωτίσει το πρόσωπό σας» λέει η Leil Lowndes στο βιβλίο της «How to talk to anyone».

Παρότι η καθυστέρηση θα διαρκέσει ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα, το χαμόγελό σας θα πείσει τους ανθρώπους γύρω σας ότι είναι ειλικρινές και πως απευθύνεται σε αυτούς.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ένα αργοπορημένο χαμόγελο μπορεί να προσθέσει επιπλέον βάθος στο πώς σας αντιλαμβάνονται οι γύρω σας, γράφει η Maggie Zhang στο Business Insider.

Τα μάτια που… δεν ξεκολλούν

«Προσποιηθείτε ότι τα μάτια σας έχουν… κολλήσει επάνω στο συνομιλητή σας. Ακόμη κι όταν σταματήσει να μιλάει, εσείς μη χάσετε την οπτική επαφή. Κι αν πρέπει να κοιτάξετε αλλού, κάντε το πολύ αργά κι απρόθυμα».

Όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους, θα πρέπει περιστασιακά να ρίχνετε ματιές στο άτομο που σας ενδιαφέρει, ανεξάρτητα με το ποιος άλλος σας μιλάει εκείνη τη στιγμή. Αν η προσοχή σας είναι στραμμένη σε αυτό το άτομο, ακόμη κι όταν είναι ακροατής, αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για τις αντιδράσεις του.

Προσοχή όμως! Μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να τον/την κάνετε να νιώσει άβολα.

Η στάση του σώματος

Ο συνομιλητής σας μπορεί να καταλάβει πολλά από τη στάση του σώματός σας. Όταν γνωρίζετε κάποιον καινούριο άνθρωπο, πρέπει να γυρίζετε όλο σας το σώμα προς την πλευρά του και να του δίνετε την ίδια προσοχή… όπως θα κάνατε και με ένα μωρό.

Με αυτόν τον τρόπο του δείχνετε ότι είναι πολύ ξεχωριστός για εσάς.

Περιορίστε τις νευρικές κινήσεις

Σταματήστε να κουνάτε νευρικά πόδια, χέρια, στόμα, μάτια κ.τ.λ. γιατί αυτό προδίδει άγχος και νευρικότητα.

Προσπαθήστε να κοιτάτε με σταθερό τρόπο και εστιάστε όλη σας την προσοχή σε αυτόν που έχετε απέναντί σας.