Αντίθετοι με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, δηλώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Σε κοινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας και της Ένωσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται ότι «με πρόσχημα την πανδημία νομοθετούνται μόνιμα μέτρα, χωρίς ημερομηνία λήξεως, εντάσσοντας και άλλους κλάδους και επαγγέλματα στην κυριακάτικη εργασία όπως τις φαρμακαποθήκες και το λιανεμπόριο, μέσω της δυνατότητας παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.

Με τη Δράση «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω- Δε Δουλεύω!», καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου αλλά και οι πολίτες στο σύνολό τους, «να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων».

Με σεβασμό και κατανόηση στην κρίση πανδημίας και το πλήγμα που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους: τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

Η εκτίμηση της συνομοσπονδίας και της ένωσης είναι ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει:

– στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας -συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κεκτημένα- θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.