Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αφού εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση του Δημοσίου με την οποία ζητείται η αναστολή της απόφασης που τις δικαιώνει και διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψη τους.

Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος προκειμένου να «παγώσει» την επιστροφή των 397 καθαριστριών στη δουλειά τους. Και αυτό γιατί φοβάται, όπως λένε νομικοί κύκλοι, πως με αφορμή την υπόθεση των καθαριστριών θα τεθεί σε αμφισβήτηση το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στο δημόσιο , ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Ήδη ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην εφαρμοστεί η πρωτόδικη απόφαση. Παράλληλα, το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου.

Οι καθαρίστριες -οι οποίες συνεχίζουν το δυναμικό τους αγώνα- παρά την δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει δεν έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους αφού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό πως αναστέλλεται η επαναπρόσληψη τους τουλάχιστον έως σήμερα, οπότε και η υπόθεση θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.

Οι καθαρίστριες βρίσκονται και σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να επιστρέψουν στη θέση τους. Στο πλευρό τους εφοριακοί και σχολικοί φύλακες που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

«Αν υπήρχε καλόπιστη πρόθεση, θα έπρεπε να αναβάλλουν την αίτηση αναστολής και να συζητήσουν το θέμα των καθαριστριών πολιτικά», ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος.