Γιορτή προς τιμή των εθελοντών και όλων όσων συνέβαλαν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, στις 20:30, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το «SOSτε το Nερό».

«Η γιορτή σηματοδοτεί επίσης την εγρήγορση και τη συνέχεια των προσπαθειών όλων μας να παραμείνει το νερό της Θεσσαλονίκης δημόσιο αγαθό», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το κίνημα «SOSτε το Nερό», «λίγες μέρες μετά το πετυχημένο δημοψήφισμα, και ενώ οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του νερού «τρέχουν», βρισκόμαστε ξανά όλοι μαζί για να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να χαλαρώσουμε».

Στη «γιορτή του νερού» έχουν προσκληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της ΠΕΔ, ο πρύτανης του ΑΠΘ, φορείς εθελοντές και μέλη κινήσεων και κινημάτων που βοήθησαν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. «Η πόλη γιορτάζει ένα σημαντικό γεγονός και συνεχίζει ενωμένη τον αγώνα κατά της πώλησης μετοχών της ΕΥΑΘ από την κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η γιορτή είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που δυσφορούν με την πώληση του νερού.