Για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) θα ψηφίσουν σήμερα οι πολίτες της συμπρωτεύουσας.

Οι κάλπες θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση των 11 δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση.

Με επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι, χαρακτηρίζεται παράνομη η τοποθέτηση τρίτης κάλπης για το δημοψήφισμα εντός των κτιριακών συγκροτημάτων των σχολείων όπου θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και της πρωτοβουλίας «SOSte το νερό» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία μεταξύ άλλων του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Νεάπολης- Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη και των δημάρχων Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, εκπροσώπων του «SOSte το νερό» και ξένων παρατηρητών.

Μάλιστα, μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε σύσκεψη των δημάρχων, ώστε να υπερκεραστεί δεύτερο κώλυμα που ανέκυψε. Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με εντολή του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κοινοποιήθηκε ότι θα αντιμετώπιζαν αυτόφωρες συλλήψεις όσοι χρησιμοποιούσαν εκλογικούς καταλόγους για τη διαδικασία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (αυτή η διαδικασία προβλεπόταν να ακολουθηθεί από τους διοργανωτές).