ΕΟΔΥ: 3.227 κρούσματα σήμερα 19/11 – 59 νέοι θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι

Η ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
18:15
19/11/2020
ΕΟΔΥ: 3.227 κρούσματα σήμερα 19/11 - 59 νέοι θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι
30
loading

Τα κρούσματα σήμερα 19/11 είναι 3.227 ενώ το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 59 νέοι θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 499, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Από τα νέα κρούσματα, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1.347 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κρούσματα σε ηλικιωμένους στην Πολίχνη

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 14 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη Διαμαντίδειο Στέγη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στην Πολίχνη, καθώς και τρείς εργαζόμενοι. Δύο από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη Διαμαντίδειο Στέγη. Να σημειωθεί ότι στη Στέγη φιλοξενούνται 48 ηλικιωμένοι ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 20.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών , Ανατολή Δημητριάδου, στη Στέγη καθαρά για προληπτικούς λόγους διενεργούνται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, τεστ στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους.

«Κάνουμε εβδομαδιαίους ελέγχους Covid χωρίς να μας επιβάλλεται, για λόγους πρόληψης . Προχτές διαπιστώθηκε ότι 14 φιλοξενούμενοί μας και τρεις από το προσωπικό ήταν θετικοί.

Ενεργοποιηθήκαμε άμεσα, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ούτως ή άλλως συνεχείς ελέγχους. Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Είχα ενημέρωση πριν από λίγο, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.

Οι υπόλοιποι είναι περιορισμένοι σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά στη Μονάδα για να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ» ανέφερε η κ Δημητριάδου.

Επίδομα 800 ευρώ, Δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας – Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους

Με βάση τον πραγματικό καταβαλλόμενο  μισθό θα καταβληθεί το  δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους  από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου.

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις ημερομηνίες πληρωμής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αλλά και των επιδομάτων σε ανέργους καθώς και σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού Νοεμβρίου

Η  διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ ξεκίνησε το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Ειδικότερα, εργοδότες και εργαζόμενοι στις κλειστές βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις υποβάλουν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ τις υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 15/11 έως και 24/11 και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους  θα πραγματοποιηθεί από 27/11/2020 έως και 3/12/2020. Αντίστοιχα, εργοδότες και εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Επιδίωξη του Υπουργείου είναι η πληρωμή της αποζημίωσης αυτής στους εργαζόμενους, να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος   Δεκεμβρίου.

Επιδόματα ανεργίας – 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Πριν μερικές μέρες υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 20/11. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκ ευρώ. Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ύψους 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, η καταβολή της οποίας  θα πραγματοποιηθεί το συντομότερον δυνατό. Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, τρέχουν από τον ΟΑΕΔ  7  ανοικτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Δώρο Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρουςμηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Μεταφορά ετήσιας άδειας

Επίσης, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος.

Ειδικότερα,  εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις  εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζουν  να τελούν σε αναστολή αδιαλείπτως ή τίθενται σε αναστολή  ανά διαστήματα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020  μπορούν να μεταφέρουν το σύνολο ή το υπόλοιπο της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020,  στο επόμενο έτος και συγκεκριμένα έως την 30η Ιουνίου  2021.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο Pfizer: Ώρες μετά την έγκρισή του θα αρχίσει και η διανομή του

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή – Πιο εντατικοί οι έλεγχοι στη βόρεια Ελλάδα

Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη τζιχαντιστής – Κατηγορείται και για ανθρωποκτονία

Σχέδια για μαζικές διακομιδές ασθενών με «ασθενοφόρα» – τρένα από την Θεσσαλονίκη στην Αττική

Με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συγκλονίζει διασώστης του ΕΚΑΒ: Νέοι παρακαλούν για λίγο οξυγόνο – Το 90% των κλήσεων είναι για κορονοϊό

Απίστευτες εικόνες στην Ηλεία: Τηλεκπαίδευση με κινητό στο… καφενείο για μαθητές δημοτικού

Έλενα Ακρίτα για Αλεξία Έβερτ: Εκκρεμεί η συγγνώμη προς τους συμπολίτες της κομμουνιστές

Γιατί η Κίνα δεν έχει δεύτερο κύμα κορονοϊού

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar Η αλήθεια…

  Όχι μόνο δεν πρέπει να ανοίξει το λιανικό εμπόριο αλλά πρέπει άμεσα να κλείσουν και τα super markets . Υπάρχει παντού υπέρ μετάδοση του ιού ας το καταλάβουν όλοι αυτό. Οι πωλήσεις όλων των προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά μόνο μέσω ίντερνετ Όσο για τούς μεγάλους ηλικιακά ανθρώπων όπου δεν γνωρίζουν την χρήση ίντερνετ να έχουν βοήθεια από το βοήθεια στο σπίτι από τους δήμους και τα παιδιά τούς.

 2. avatar Κλειστά όλα

  Όποιος θέλει να είναι ενεργός να πάει να κάνει ντελιβερι όπως και άλλες δουλειές οι οποίες δεν είναι σε αναστολή και ας αφήσει τις ιστορίες για ενεργούς πολίτες. Δεν είδα κανέναν να κόβει την αναστολή και να κάνει ντελιβερι η κάποια άλλη δουλειά μέχρι να πάει στην δουλειά του. Όλοι πήρατε το παράδειγμα της τουνη και της Αλέξανδρου και αρχίσατε να λέτε τάχα για τεμπέληδες και μοιρολάτρες. Αλλά εσείς που είστε κατά του lockdown είστε χαραμοφάηδες και ζητε είς βάρος άλλων . Το μόνο που σας νοιάζει δεν είναι να πάτε να δουλέψετε αλλά να βγείτε να ξεσαλωσετε στα μπαρ με το χρήμα του μπαμπά. Ο ιός να ξέρετε δεν κάνει αστεία στις μεγάλες και ευάλωτες ηλικίες, παγκοσμίως συμβαίνει αυτό και όχι μόνο στην χώρα μάς ας το καταλάβουν κάποιοι .

 3. avatar Γκρι

  Τι έγινε Newsbeast;
  Κόβουμε τώρα και το «ελληνόφωνη μαριονέτα»;
  Δεν πληρει τους κανόνες σχολιασμού ή έπεσε και άλλο χρήμα;

 4. avatar Χαχαχαχα

  Ένας πρέπει να βγει έξω από το σπίτι ο Κεχαγιάς

 5. avatar cema

  ψεμα

 6. avatar Πόπη Σ.

  Ας βάζουν dislike μην σε νοιάζει εσύ (η αλήθεια πονάει....) τα λες όλο σωστά σε διαβάζω συνέχεια. Συνέχισε να τα γράφεις και ας πειράζει κάποιους. Όσοι δεν πιστεύουν ας διαβάσουν αυτό που έγραψε η (Χριστιάνα) αλλά αυτά δεν γίνονται μόνο στην Γερμανία αλλά και εδώ κάθε μέρα.

 7. avatar Υπέρμαχοι του lockdown!!!!

  Είναι η μόνη λύση το γενικό lockdown ας το πάρουν χαμπάρι τα παπαγαλάκια των επιχειρήσεων όπου υπάρχει υπερμεταδοση όπως είναι τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου και τις εστίασης. Όπου έχουν καταγραφεί ότι δεν φοράει κανένας σωστά την μάσκα του και αν φοράνε, φοράνε προσοπιδα η λεγόμενη ασπίδα προσώπου ή την έχουν όλοι κάτω από την μύτη και κάτω από το πηγούνι ώστε να γλιτώσουν το ενδεχόμενο προστίμο. Αυτό συμβαίνει και από εργαζόμενους και πελάτες. Τις ουρές έξω από τα καταστήματα τις έχετε υπολογίσει; τις ουρές στα ταμεία τις έχετε υπολογίσει; τον συνωστισμό στους διαδρόμους το έχετε υπολογίσει; τα καταστήματα όπου έχουν υποδοχή όπου κρατάνε τσάντες πελατών, καφέδες και αλλά τα έχετε υπολογίσει; όπου ο υπάλληλος θα πιάνει στα χέρια του πάνω από 100 τσάντες την ημέρα;; όλα κλειστά ας δουλέψουν όλα μέσω e-shop. Ο ιός έχει γίνει πολύ επιθετικός ας μην βάλετε το προσωπικό σε κίνδυνο για μερικά ευρώ παραπάνω.

  1. avatar Αντι να γκρινιαζετε

   και να ευχεστε στην ουσια να λιμοκτονησουν εκατομμυρια ανεργοι γιατι δεν παλουκωνεστε λιγο στο σπιτι με την ωραια ατομικη ευθυνη και να αφησετε τη ζωη να συνεχιστει γι αυτους που θελουν να ειναι ενεργοι και οχι μοιρολατρες?

  2. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

   έλα να σε μυήσω αγόρι μου, έλα να σου μάθω τη τέχνη μου

 8. avatar Χριστιάνα

  Δεν ξέρω τι γίνεται..ειλικρινά δεν ξέρω..Στην Γερμανία έχουνε κλείσει η γαστρονομία θέατρα κτλ κ τα κρούσματα καθε μέρα ανεβαίνουν..Σήμερα πέθανε της κολλητής μου ο πεθερός 68 χρόνων κ εδω κ τρις μέρες ολο κ για κάποιο άτομο που ξερω ακούω οτι έχει νοσήσει..Κ δεν είναι πλάκα...τα γνωριζω προσωπικά τα άτομα κ τις οικογένειες τους...Ευχαριστώ που διαβάσατε το σχόλιο μου καλό βράδυ καλό ξημέρωμα κ κουράγιο σε όλο τον κόσμο !!!!!

  1. avatar Κόψε τις ειδήσεις

   και η ψυχική σου υγεία θα ρθει στα ίσια

 9. avatar Πόπη Σ.

  Σωστός-η ότι και να είσαι τα λες όλο σωστά. Δίκιο έχεις αν τα ανοίξουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου θα κάνουν μεγάλοι γκάφα. Το λάθος του καλοκαιριού ας μην το ξανά κάνουν γιατί τότε αν θυμάστε είχαμε μηδαμινά νούμερα κρουσμάτων και φτάσαμε να έχουμε 3.227 και 60plus θανάτους σκεφτείτε τώρα το πόσα θα φτάσουμε αν βγουν όλοι έξω.

  1. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

   Λάθος δεν κάναμε το καλοκαίρι, είναι fake news, οι τουρίστες που ήρθαν εδώ τον δίναν μόνο ο ένας στον άλλο

 10. avatar Η αλήθεια πονάει…

  Τα κρούσματα δεν πρόκειται να πέσουν αν δεν ξεκινήσουν τα εμβόλια. Λοιπόν εκεί στην κυβέρνηση μην ανοίξετε τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου ειδικά καταστήματα όπου πουλάνε χριστουγεννιάτικα και δώρα, θα είναι ολέθριο λάθος της κυβέρνησης αν το κάνει αυτό. Εμείς σαν πολίτες το χρέος μας το κάνουμε και μένουμε στο σπίτι σεβόμενοι το νόμο του κράτους και τους συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας και είναι ευάλωτοι. Ας κάνουμε όλοι μας της αγορές μέσω internet όπως και κάνουμε τόσο καιρό. Αν ανοίξουν όλα έστω και για λίγο τότε για ότι γίνει θα είστε εσείς υπεύθυνοι και όχι ο κόσμος οποίος κάνει το χρέος του. Όσο για μερικούς επιχειρηματίες ας αφήσουν την κλάψα γιατί μια χαρά πάνε οι πωλήσεις τους στα e-shop των εταιρειών τους από ρούχα, χριστουγεννιάτικα και ηλεκτρονικών ειδών. Όσο για την εστίαση αν ανοίξει να ανοίξει με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

  1. avatar Είμαι ένας

   χ.......ς. Φοβάμαι μήπως κολλήσω κορονοιό για αυτό φοράω μάσκα ακόμα και μέσα στο σπίτι. Αποθέωσε με ρε φίλε αφού και εσύ ένας χ........ς είσαι.

   1. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

    σε λατρεύω εσένα, θα σου δώσω πράσινη ανάπτυξη να σε φτιάξω!

  2. avatar kjgkjgk

   Περιμενεις λογικη και εξυπναδα απο αυτη την κυβερνηση;;; Αυτοι ευθυνονται για την κατασταση που αντιμετωπιζουμε τωρα και δεν εχουν σκοπο να κανουν κατι...

 11. avatar hgty

  Προσπαθούν να τρομάξουν το κόσμο για να τον αναγκάσουν να κάνει το εμβόλιο. Σας βαρεθήκαμε, το έχετε πάρει χαμπάρι?

  1. avatar Λη

   Καλα εσυ μην το κανεις Δε θα παθουμε νευρικη ανορεξια ,αμα δεν το κανεις

  2. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

   Εγώ θα κάνω και τα πέντε !

  3. avatar χαχαχαχαχαααα

   [...]!

 12. avatar Και κάποιοι

  Ονειρεύονται να ανοίξει η εστίαση !!! Πάτε καλά ρε παιδιά;;; Σοβαρά τώρα;;;; Αν ανοίξετε εστίαση η κυβέρνηση ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για αυτό που θα γίνει το Γενάρη!!! Θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών!!!!

 13. avatar brb

  Φαίνεται όλοι αυτοί δεν φοράγανε μάσκα για αυτό νοσήσανε.

 14. avatar Ον

  Ύστερα θέλουν να ανοίξουν το λιανικό εμπόριο, ανοίξτε τα καταστήματα και θα δείτε ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων που θα φτάσει. Μάλλον ζηλευετε τις χώρες που έχουν 7000+ κρούσματα την ημέρα.

 15. avatar Γκρι

  Δεν μας λέτε και πόσοι πέθαναν συνολικά σήμερα από οποιαδήποτε αιτία για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
  Ελπίζω να μην είναι λιγότεροι από 69, όπως σε χώρες που αποκαλύφθηκε πως τα πιστοποιητικά θανάτων ήταν λιγότερα από τους νεκρούς ΜΕ (και όχι από) κορονοϊό.

  1. avatar Τι ζουμε;;!!

   Μα ποσο \"γκρι\" εισαι βρε ασχετε!! Ολο το 2019, προ κορονοϊου, ειχαμε συνολικα κοντα στους 125.000 θανατους. Με τη δικη σου- λεμε τωρα- λογικη ολο το 2020 οι θανατοι θα ειναι κοντα στις 25.000!!

   1. avatar @ Τι ζούμε;

    Άστο, είναι μάταιο να προσπαθήσει κάποιος να σου εξηγήσει. Κάνε το εμβόλιο ! Γρήγορα !
    Χάρηκα που τα είπαμε. Καλό παράδεισο.

  2. avatar Ψεκασμένε

   αν πας στο site της ΕΛΣΤΑΤ και κάνεις τις διαιρέσεις θα δεις ότι το 2018 οι θάνατοι είναι 330 την ημέρα γενικά

   1. avatar Γκρι

    Όχι δεν θέλω τον μέσο όρο.
    Θέλω να μου πεις πόσοι συνολικά πέθαναν σήμερα.
    Επίσης θέλω να μου πεις οι 59, αν πέθαναν από κορονοϊό ή με κορονοϊό.
    Ξέρεις;
    Επίσης θα ήθελα να μου πεις πόσοι από αυτούς είχαν κάνει το εμβόλιο της γρίπης.
    Αυτά για σήμερα.
    Μόλις τα μάθεις, ξαναμιλάμε.
    Α και που σαι. Πες μου και αυτό το «ψεκασμένος» από που προκύπτει, γιατί το ακούω τελευταία και δεν το έχω καταλάβει.
    Το άκουσες που το είπε [...], που παριστάνει τον πρωθυπουργό και να το αναπαράγεις σαν καλό παπαγαλάκι που είσαι; Βρες κάτι δικό σου.

 16. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

  μην ανησυχείτε παιδιά
  να μας ψηφίζετε μόνο και όλα θα πάνε καλά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει