Σε «συναγερμό» βρίσκονται τα φαρμακεία όλης της χώρας καθώς συμπολίτες μας σπεύδουν να εμβολιαστούν για τη γρίπη, κυρίως λόγω του φόβου για τον κορονοϊό σχηματίζοντας ουρές έξω από τα φαρμακεία.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και αποδίδεται στην ανησυχία που προκαλεί η πανδημία.

Φέτος σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος του εν λόγου μέτρου που ελήφθη ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος λόγω του φόβου για τον φονικό ιό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.

Μιλώντας στο Mega ιδιοκτήτρια φαρμακείου στον Άλιμο τόνισε πως η λίστα των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιστούν καθημερινά μεγαλώνει, ενώ η ποσότητα που παραλαμβάνουν τα φαρμακεία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα εμβόλια δεν επαρκούν ούτε για τις ευπαθείς ομάδες».