Νέα συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αποφασισμένοι να φθάσουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών σε περίπτωση που ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο που αφορά τον κλάδο τους, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκών Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές και σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόθεση να ταλαιπωρήσουν το καταναλωτικό κοινό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μακρίδης.

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δεν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές» και δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στις λαϊκές αγορές, όταν έχουν αυξηθεί τα διόδια, η φορολογία κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.