Στην εργασία τους επιστρέφουν από σήμερα οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών μετά την απόφασή τους να αναστείλουν την απεργία διαρκείας.

Οι παραγωγοί προχώρησαν σε ομόφωνη απόφαση «μετά την εξ’ αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δια του εισηγητή του Μ. Κασσή, τον οποίον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το Επίμαχο Άρθρο του διαχωρισμού και κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών».

Στους πάγκους των λαϊκών αγορών επέστρεψαν σήμερα και οι παραγωγοί στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, οι παραπάνω κινητοποιήσεις «ναι μεν απέδωσαν καρπούς, αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό».

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, εξετάζονται διάφορες κινήσεις -ακόμα και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας- αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι όποιες εξελίξεις, όπως τόνισε, θα συμβούν μετά τις ευρωεκλογές και αφού προηγηθούν συνεδριάσεις προκειμένου να εξεταστούν όλες οι προτάσεις που κατατίθενται.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθήθηκε για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο κι ενώ παραδέχονται ότι έγιναν, έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο εκκρεμούν ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.