Η κακοκαιρία Ιανός «χτυπάει» από χθες τα νησιά του Ιονίου, με τις εικόνες από την Κεφαλονιά να είναι χαρακτηριστικές για την ένταση του μεσογειακού κυκλώνα στην περιοχή.

Σε βίντεο του meteology στο Facebook στη Σάμη της Κεφαλονιάς η θάλασσα βγήκε στη… στεριά.

Η στάθμη της θάλασσας από τα μεγάλα κύματα έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα το τοπικό λιμάνι να έχει πλημμυρίσει.

18.9.2020 Σάμη ΚεφαλονιάςΗ κατάσταση στο νησί είναι παρά πολύ δύσκολη. Τα φαινόμενα έχουν έντονο χαρακτήρα και η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.Η στάθμη του νερού και της θάλασσας έχει ανεβεί σε επικίνδυνο βαθμό κι έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Πηγή: Stavros Toulatos

Posted by Meteology on Friday, September 18, 2020

Σε άλλο βίντεο από το Forecast Weather Greece από την περιοχή Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς, τα σκάφη έχουν πάθει ζημιές από τα μεγάλα κύματα και πλέουν ημιβυθισμένα στο λιμάνι.

Οι δρόμοι μάλιστα έχουν γεμίσει με νερά από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και κανένας άνθρωπος δεν κυκλοφορεί.

🌀🌀🌀Απίστευτες εικόνες τώρα από την Κεφφαλονιά στην περιοχη Αγία Ευφημία.Βιντεο: Nikos Liosis

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, September 17, 2020

Η βροχή που έφερε ο Ιανός σε χάρτες: 185 χιλιοστά στο Ιόνιο μέσα σε 32 ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες καταγράφονται στο πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός που πλήττει τη χώρα μας.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός
(ι) όπως αυτός καταγράφηκε από το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως το πρωί της Παρασκευής 18/09 (Χάρτης 1) και

(ιι) όπως αυτός εκτιμήθηκε με χρήση κατάλληλου αλγόριθμου που συνδυάζει δεδομένα δορυφόρων και μοντέλων για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (Χάρτης 2).

Όπως προκύπτει από τον Χάρτη 1 ή υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 123 χιλιοστά. Σαφώς μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις θαλάσσιες περιοχές, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 2, με το μέγιστο να σημειώνεται στα ανοιχτά του Ιονίου και να είναι ίσο με 185 χιλιοστά.

Κακοκαιρία Ιανός: Πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά

Η πτήση FR6611 της Ryanair από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό την Κεφαλονιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το αεροπλάνο προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης δίχως όμως επιτυχία ενώ στην συνέχεια πέταξε ως την Λευκάδα.

Η ταλαιπωρία των επιβατών τελείωσε στις 20:45 όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.