Είναι μόλις 13 ετών και κατέκτησε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης. Ο Δημοσθένης Δεσποτίδης έκανε τη χώρα μας περήφανη αφήνοντας πίσω του 4.000 συμμετοχές και 44 χώρες. Το μικρό αγόρι δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του και λίγες μόνο μέρες μετά τη βράβευσή του είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν περίμενε πως θα κέρδιζε το πρώτο βραβείο.

Μιλώντας σε εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ ο μικρός Δημοσθένης εξέφρασε την αγάπη του για την ποίηση και είπε ότι ασχολείται μαζί της από πολύ νωρίς.

«Ποιος το περίμενε ότι θα κέρδιζα το πρώτο βραβείο», αναρωτήθηκε και παράλληλα δήλωσε πως λατρεύει τον Λόρδο Βύρωνα, τον Ελύτη και τον Καβάφη αλλά ο ίδιος θέλει να έχει έναν δικό του τρόπο για να γράφει.

Όπως αποκάλυψε μιλάει τέσσερις γλώσσες και στο μέλλον θα ήθελε να γίνει διπλωμάτης, ώστε να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Στο ερώτημα αν σε αυτές τις χώρες θα βρίσκεται και η Τουρκία, ο Δημοσθένης απάντησε ότι «προέχει η βελτίωση των σχέσεων αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε».

Τέλος, ο Δημοσθένης μίλησε για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μιλήσαμε με τον κ. Μητσοτάκη για ποίηση αλλά και για τα όνειρά μου» είπε και πρόσθεσε «ένιωσα πολύ χαρούμενος που συνάντησα έναν πολύ γλυκό άνθρωπο».

Όπως τέλος τόνισε ο 13χρονος μαθητής η ποίηση για αυτόν αποτελεί μια μορφή έκφρασης των συναισθημάτων του.