Τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καταδεικνύουν με δηλώσεις τους γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που διαδηλώνουν σήμερα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας, μιλά για «βιαστές της δημόσιας υγείας», και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία. Οι βιαστές της δημόσιας υγείας την έχουν βιάσει πολλές φορές και ένα από τα παιδιά του λεγόμενου αυτού βιασμού είναι το ΠΕΔΥ. Αυτό θα χαρατσώνει όλο και περισσότερο τον κόσμο, θα τον αναγκάζει να πληρώνει σε ιδιώτες. Θα βάλει απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία και το προσωπικό θα στήσει αντίσκηνο προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτούς που έχουν λεφτά. Κάποιοι θα θησαυρίζουν και ο κόσμος θα πληρώνει όλο και περισσότερο. αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να ανατραπεί με κοινωνική συμμαχία».

Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης εργαζομένων του νοσοκομείου, Σταύρος Σταθόπουλος, κάνει λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Σήμερα είναι μια από τις πολλές κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού με κύριο αίτημα τις ελλείψεις σε προσωπικό. Είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη σε προσωπικό που πραγματικά θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Πιστεύουμε ότι με τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που θα γίνει τις επόμενες μέρες, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.