Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Ρέθυμνο. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Φωτιά στο Πεταλίδι: Εντολή για εκκένωση οικισμού από την Πυροσβεστική

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η οποία εισηγήθηκε την εκκένωση του οικισμού Μαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νέες εικόνες από τη φωτιά στις Κεχριές: Δυνατοί άνεμοι και μαύροι καπνοί κοντά σε σπίτια

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στις Κεχριές στην Κόρινθο, όπου μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη (δείτε περισσότερα εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το korinthostv.gr εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί (Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς) καθώς και πολιτική και στρατιωτική κατασκήνωση.

Oι πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και αυτοκίνητα σε ασφαλή παραλιακή περιοχή. Μαύροι καπνοί έχουν «καλύψει» σπίτια, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες από το σημείο, ενώ η ισχύς των ανέμων φτάνει, ανά διαστήματα, έως και τα 7 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν: 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επιπλέον, γίνεται συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγο στην περιοχή των Κεχρεών έχει διακοπή η κυκλοφορία στην Π.Ε.Ο. Ισθμού-  Εποδαύρου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την πρόσβαση στο σημείο αυτό για να διευκολύνουν το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Πριν από λίγες ημέρες, στο ίδιο σημείο, είχε προκληθεί και πάλι πυρκαγιά.