Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ξανά… νέφος στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι από αυτοκίνητα

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου στο Σύνταγμα, με χημικά και μολότοφ να συνθέτουν το σκηνικό. Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με την ένταση να μην λείπει. Ομάδα ατόμων ερχόμενη από την Πανεπιστημίου πέταξε μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς στη συμβολή με τη Βασ. Σοφίας, με την απάντηση περιλαμβάνει χημικά. Το… νέφος επέστρεψε στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά όχι από τα αυτοκίνητα.

Βελιγράδι, Σερβία: Σκηνικό που μυρίζει «μπαρούτι» σε όλη τη χώρα

Ένταση είχε επικρατήσει μια ημέρα νωρίτερα σε σχέση με την Αθήνα και στο Βελιγράδι, εκεί όπου ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση μπροστά από τη Βουλή της Σερβίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτίριο και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Αντίστοιχο σκηνικό επικράτησε και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μιλάνο, Ιταλία: Η Σκάλα όπως δεν την είχε ξαναδεί κανείς

Μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είχε η Σκάλα του Μιλάνου στις 6 Ιουλίου, την ημέρα που η όπερα στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας άνοιξε ξανά για το κοινό, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού σε όλη την Ιταλία, αλλά ειδικά στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Οι μάσκες ήταν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για την παρακολούθηση της παράστασης.

Σπίλμπεργκ, Αυστρία: Φόρος τιμής και από την F1 στα θύματα της ρατσιστικής βίας

Ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό σε σχέση με όσα γνωρίζει το πιστό κοινό της Formula 1 από τα προηγούμενα χρόνια επικράτησε στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας, στην εκκίνηση της σεζόν, η οποία πήγε περίπου τέσσερις μήνες πίσω λόγω κορονοϊού. Οι πιλότοι του γκριντ προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση πριν την εκκίνηση, με φόρο τιμής προς τα θύματα της ρατσιστικής βίας, με μπλούζες κατά των διακρίσεων. Το μόνο που δεν διαφοροποιήθηκε, ήταν η υπεροχή των Mercedes στην πίστα…

Μπόρνμουθ, Αγγλία: Οι πρώτες βοήθειες σε ποδοσφαιριστή στην εποχή του κορονοϊού

Την προσαρμογή του ποδοσφαίρου στην εποχή της πανδημίας δείχνει ο τρόπος παροχής πρώτων βοηθειών στον ποδοσφαιριστή της Μπόρνμουθ, Άνταμ Σμιθ, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο την Τότεναμ. Για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα (0-0).

Λονδίνο, Αγγλία: Έρωτας υπό το βλέμμα του Σέξπιρ και μετά μουσικής

Το Λονδίνο όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της Αγγλίας επιστρέφουν σταδιακά σε μια κανονικότητα, έπειτα από τις μεγάλες συνέπειες που προκάλεσε ο κορονοϊός. Την κατάσταση των προηγούμενων μηνών ίσως δεν μπορούσε να σκεφτεί ούτε ο Γουίλιαμ Σέξπιρ, ο οποίος… χαμογελά σε έναν τοίχο της πρωτεύουσας, βλέποντας ένα ζευγάρι να φιλιέται με πάθος με τους ήχους της μουσικής, σε ένα σκηνικό που σηματοδοτεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Τεράστιο «Black Lives Matter» για να το βλέπει… ο Τραμπ

Το οδόστρωμα της διάσημης 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, μπροστά από τον Trump Tower, βάφτηκε με τεράστια κίτρινα γράμματα που γράφουν το σύνθημα «Black Lives Matter». Η μεγαλούπολη των ΗΠΑ, προπύργιο των Δημοκρατικών, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον δισεκατομμύριο πρόεδρο, ενώ οι διαδηλώσεις και οι συμβολικές κινήσεις εναντίον των διακρίσεων συνεχίζονται σε όλη τη χώρα -και όχι μόνο.

Λα Πας, Βολιβία: Ο… διαβολικός ιός παραμονεύει παντού

Μπορεί η Βολιβία να βιώνει μικρότερες συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού σε σχέση με πολλές από τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο δεν λείπουν τα πολλά κρούσματα, αλλά και τα θύματα, που ήδη ξεπερνούν τους 1.600. Ο ιός δείχνει τον… διαβολικό του χαρακτήρα, κάτι που αναδεικνύουν και οι καλλιτέχνες του δρόμου.

Τόκιο, Ιαπωνία: Ο φόβος της πανδημίας επί τέσσερα

Μπορεί η τετραπλή απεικόνιση ενός άνδρα που περπατά σε δρόμο του Τόκιο να είναι αποτέλεσμα ενός γυάλινου τοίχου, ωστόσο αντικατοπτρίζεται ίσως πιο ρεαλιστικά ο φόβος που υπάρχει για τον ιό, με τη μάσκα να είναι απαραίτητη για εκείνον ακόμη και για τις πιο απλές και καθημερινές συνήθειες.

Νέο Δελχί, Ινδία: Λήψη δείγματος από… έναν εξωγήινο

Ένας εργαζόμενος στον τομέα Υγείας στη Ινδία παίρνει ρινικό δείγμα ενός συμπολίτη του για COVID-19 σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί. Ο τρόπος που γίνεται η δειγματοληψία μοιάζει παράξενος, ωστόσο είναι ο καλύτερος δυνατός για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή, που μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Η χώρα έχει ξεπεράσει τη Ρωσία σε κρούσματα και βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως.