Πόσα κρούσματα θα χτυπήσουν ξανά καμπανάκι στην Ελλάδα

Γώγος: Σίγουρα θα έχουμε αύξηση - Τι θα κάνουμε


ΕΛΛΑΔΑ
8:14
01/07/2020
Πόσα κρούσματα θα χτυπήσουν ξανά καμπανάκι στην Ελλάδα
3
loading

Ο τουρισμός άνοιξε σήμερα με την απελευθέρωση των πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτησή τυχόν κρούσματος.

Ο κ. Γώγος είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.

Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει καμπανάκι στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.

Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, «αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», τόνισε.

«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. «Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε ‘’κόκκινη’’», τόνισε ο κ. Γώγος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γκρι

  Που είναι ρε παιδιά οι εκατόμβες νεκρών που θα είχαμε από τις συναθροίσεις των «ανεύθυνων», που αποτελούσαν απειλή για την κοινωνία και τους νοικοκυραίους;
  Ποσό καιρό χρειάζεται ακόμα να περιμένουμε για να καταλάβουμε πως μας δουλεύουν;

 2. avatar Makis.

  Παραιτηθείτε

 3. avatar Alex Gian

  Ανοσία αγέλης τώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει