Μεγάλοι είναι πλέον οι φόβοι που αφορούν τον κορονοϊό στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών μετά το περιστατικό στο Κρανίδι με τους 150 θετικούς στον κορωνοϊό ανθρώπους που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο Νικήτας Κανάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών του Κόσμου, εστιάζει το ενδιαφέρον στη Μόρια, καθώς δεν πρόκειται για μια τυπική δομή φιλοξενίας, αλλά για «μία φαβέλα».

«Είναι μια παράνομη πόλη 18.000 ανθρώπων, όπου δεν υπάρχουν καθόλου δομές»», υποστήριξε ο κ. Κανάκης μιλώντας στο Mega, και συνέχισε λέγοντας πως μια δομή σαν τη Μόρια δεν πρέπει να συγχέεται με άλλες δομές.

«Χρειάζεται άλλη προσέγγιση», τόνισε και επεσήμανε πως σε περίπτωση κρουσμάτων η περιοχή πρέπει να απομονωθεί και να αναπτυχθούν εσωτερικά υγειονομικές δομές. Τέλος υποστήριξε πως την ευθύνη για την υγειονομική φροντίδα στις δομές την έχει αυτός που τις τρέχει, όπως ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης.

Εν τω μεταξύ αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι. Τα δείγματα ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε μετά τα 150 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο: