Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 7 Απριλίου, 77 νέα κρούσματα.

Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται στα 1832, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 501 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 679 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 90, από τους οποίους 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη.

Το 72% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού ανέρχεται στους 81. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη,  από αυτούς ήταν 56 άνδρες και 23 γυναίκες και το 84% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. Δέκα ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ευχάριστα τα νέα δεδομένα για έγκυες και νεογνά

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά στοιχεία που αφορούν τις εγκύους, όπως προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και έδειξε ότι «το 86% από αυτές παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες Sars και του ιού Η1Ν1, που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη αυτή δεν βρέθηκε μολυσμένο».