Το γράφημα που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό

Η σύγκριση της Ελλάδας με το Βέλγιο και την Ολλανδία για τον Covid- 19


ΕΛΛΑΔΑ
15:35
30/03/2020
Το γράφημα που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό
8
loading

Ένα γράφημα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σήμερα 30 Μαρτίου.

Στο γράφημα όπως βλέπετε, φαίνεται συγκριτικά η πορεία του φονικού ιού σε Ελλάδα, Βέλγιο και Ολλανδία. Η σύγκριση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό, τα κρούσματα και τους θανάτους από τον Covid- 19.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα - σχεδόν 9.000 λιγότερες περιπτώσεις - αλλά έχει και πιο λίγους θανάτους.

«Μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Επαναπατρισμοί θα γίνουν μόνο για άμεσες ανάγκες», διευκρίνισε - μεταξύ άλλων - ο κ. Πέτσας.

Και συνέχισε όσον αφορά τη μάχη με τον κορονοϊό: «Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις ΜΕΘ, να προσλαμβάνουμε προσωπικό και να παίρνουμε προμήθειες. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκαν σε 870, δηλαδή αύξηση κατά 54%, ενώ οι εγκρίσεις για πρόσληψη υγειονομικών είναι 4.200».

«Σε ό,τι αφορά το υλικό, σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα παραγωγικότητας. Επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να έχουμε σημαντικές προμήθειες υλικών. Σήμερα, πήραμε 1,7 εκατ. μάσκες που ήρθαν με πτήση της Aegean και προβλέπεται να έρθουν πάνω από 13 εκατ. μάσκες και υλικά προστασίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε, τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «μας δίνουν χρόνο για να περιθάλψουμε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και να προμηθευτούμε το απαραίτητο υλικό».

Διευκρίνισε ότι, «το υπουργείο Υγείας έχει όσες πιστώσεις χρειαστεί, για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Γίνονται συνεχώς συνεχείς δωρεές από ιδιώτες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Kriatof

  Και όμως η σύγκριση της πυκνότητας ολόκληρης της Ελλάδας με αυτή άλλων χωρών δεν ειναι και τόσο σωστή. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει την ιδιορρυθμία να έχει μεγάλο ποσοστό των κατοίκων μαζεμένο στην Αθηνα ( αντε και στη Θεσσαλονίκη) και ολα τα υπόλοιπα μέρη αραιοκατοικημένα. Πιο σωστό θα ηταν να συμπεριλάβετε και να συγκρίνετε την πυκνότητα της Αθήνας όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα σε σχέση με αυτή των μεγάλων πόλεων στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Εκεί φαίνεται οτι η Αθήνα έχει ιδια ή μεγαλύτερη πυκνότητα οποτε τα μεγεθη ειναι συγκρίσιμα οσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων...

  1. avatar Arkalos

   Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση σας αλλά εξ αρχής δήλωσα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κάτι που δε λαμβάνω υπόψη μου γιατί εντελώς πλασματικός αφού ορίζονται από επιβεβαιωμένα τεστ για τον κορονοιό και δυστυχώς δεν γίνονται από όλα τα κράτη στο ίδιο ποσοστό. Άλλο Ταιβάν και Νοτιος Κορέα και άλλο Ελλάδα και Τουρκία.

   Θα ήταν όντως χρήσιμο να ξέραμε αυτό που λέτε αλλά όχι σε κρούσματα αλλά σε θανάτους.

 2. avatar Arkalos

  Βρήκα 2 άλλα κράτη με σχετικά παραπλήσιο πληθυσμό και πυκνότητα. Τα κρούσματα δε τα λαμβάνω υπόψη μου γιατί κρίνοντας από την Ελλάδα είναι εντελώς πλασματικά αφού τα τεστ γίνονται μόνο δωρεάν σε αυτούς που νοσούν σε νοσοκομείο. Λαμβάνονται υπόψη μόνο οι νεκροί από σημερινά δεδομένα του Johns Hopkins University.

  Ελλάδα (10.816.286) με πυκνότητα 81,97 κατ./km2 έχουν πεθάνει 39 άτομα
  Κροατία (4.290.612) με πυκνότητα 72,1 κατ./km2 έχουν πεθάνει 6 άτομα
  Ονδούρα (9.304.380) με πυκνότητα 82,7 κατ./km2 έχουν πεθάνει 3 άτομα

  1. avatar Είστε παραπλανητικός

   Πρέπει να αναγάγετε τον αριθμό των θυμάτων στην πυκνότητα του πληθυσμού και ΟΧΙ στο σύνολο του ώστε η σύγκριση σας να έχει βάση. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον χρόνο από το 1ο κρούσμα. Αλλιώς συγκρίνετε μήλα με κουραμπιέδες και γελά ο μορφωμένος κόσμος μαζί σας, αγαπητέ.

   1. avatar Arkalos

    Τα σχόλια μου είχαν στόχο να δείξουν ότι η πυκνότητα του πληθυσμού είναι ένα σημαντικό μέγεθος που αν δεν σημειωθεί αλλοιώνει και παραπλανά αυτό που βγαίνει σε σχέση μόνο με το μέγεθος του πληθυσμού. Προφανώς δε διάβασες το πρώτο σχόλιο μου (16:53)

    Όσον αφορά άλλα μεγέθη που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη εκτός από το χρόνο του πρώτου κρούσματος μπορώ να προσθέσω, τα μέτρα που πήρε κάθε κράτος, τη μέση θερμοκρασία που είχε κάθε κράτος, το πόσο \"γερασμένο\" πληθυσμό έχει κάθε κράτος και άλλα πολλά.

    Για να τα λάβω όμως υπόψη μου όλα αυτά απαιτείτο πολύ περισσότερος χρόνος απ ότι 10 λεπτά που μου πήρε να συλλέξω τα σχετικά στοιχεία που αφορούν την πυκνότητα. Αν ήταν να κάνω μια ανακοίνωση σε κάποιο πανεπιστήμιο φυσικά κ θα τα ενσωμάτωνα. Αλλά απλά σχόλια έκανα κ μάλιστα σε ένα χώρο που, κρίνοντας από τα σχόλια των υπολοίπων, οι \"μορφωμένοι\" που επικαλείσαι είναι σπάνιο είδος, που ούτως ή άλλως θα κατάλαβαν το νόημα των σχολίων μου.

 3. avatar χαχα222

  και κλάμααα οι Συριζαιοι που δεν εχουμε περισσότερους νεκρούς μπας και κάνουν αντιπολίτευση....

  1. avatar Makis Inn

   Έλα, παραδέξου το, είσαι [...]!

 4. avatar Arkalos

  Εντελώς παραπλανητικό και το άρθρο και οι δηλώσεις.

  Έτσι όπως εμφανίζεται φαίνεται σε 3 κράτη με περίπου ίδιο πληθυσμό η Ελλάδα έχει τα λιγότερα κρούσματα κ θανάτους. Άρα υπονοεί ότι γίνεται καλύτερη δουλειά στο πλαίσιο της πρόληψης/φροντίδας.

  Δε λαμβάνει όμως υπόψη του την πυκνότητα πληθυσμού, που είναι το σημαντικότερο. Τα παρακάτω δεδομένα είναι από το wikipedia.
  Ολλανδία: 419,2 κατ./km2
  Βέλγιο: 377,5 κατ./km2
  Ελλάδα: 81,97 κατ./km2

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει