Στην πιθανότητα να γίνουν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών αυτό το Πάσχα λόγω κορονοϊού αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Καθημερινότητα, όμως, είναι και η θρησκεία. Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μας. Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Δεν θα σουβλίσουμε το αρνί μας στο χωριό. Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να τα γιορτάζουμε. Καμία ώρα δεν θα είναι ίδια τα επόμενα χρόνια, εάν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε. Μένουμε σπίτι», είπε ο κ. Πέτσας.

Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη λειτουργία των ναών, απάντησε: «Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε το αίτημά της για λειτουργία των ιερών ναών κεκλεισμένων των θυρών τη Μεγάλη Εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες».

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.