Ο Κώστας Σπυρόπουλος μπήκε στον χώρο του θεάματος όταν ήταν μόλις δέκα ετών. Ξεκίνησε με παιδικές διαφημίσεις και συνέχισε με παιδικό θέατρο.

Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και πέρασε στη σχολή Ηλεκτρονικών-Φυσικών ενώ μετά από δύο χρόνια φοίτησης, αποφάσισε να μπει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Με δασκάλους τη Μαίρη Αρώνη, τον Τάσο Λιγνάδη και άλλους κορυφαίους της υποκριτικής, αποφοίτησε ως αριστούχος και με καλές περγαμηνές για λαμπρή καριέρα στο λεγόμενο ποιοτικό θέατρο.

Η μοίρα όμως τον έφερε στην οντισιόν που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για το έργο «Forty carats» και έτσι επελέγη ως παρτενέρ της στη σκηνή. Τότε ενεπλάκη και συναισθηματικά με την Αλίκη Βουγιοκλάκη με την οποία είχε για μεγάλο διάστημα σχέση.

Από το 1987 που γνώρισε την Αλίκη έως το 1996 που εκείνη έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν ένα με τη δουλειά της, τη ζωή της και τον μύθο της. Η μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χώριζε αλλά και το γεγονός ότι τον είχε υπό την προστασία της σχολιάστηκαν, όμως, στην πραγματικότητα οι δύο τους τα πήγαιναν μία χαρά.

Όσο για τη διαφορά ηλικίας τους, η Αλίκη είχε τη δική της χιουμοριστική ατάκα που την έλεγε κατάμουτρα σε όλους τους νεώτερους άνδρες με τους οποίους είχε δεσμό: «Εμείς οι δύο, αγάπη μου, μαζί… θα γεράσουμε». Και όπως έχει δηλώσει ο Σπυρόπουλος, η συμπεριφορά της απέναντί του τον έκανε πολλές φορές να νιώθει… μεγαλύτερός της.

Μετά τον ξαφνικό χαμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Σπυρόπουλος βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της Δήμητρας Λιάνη,  με τη μεσολάβηση της κοινής τους φίλης Ζωής Λάσκαρη. Ήταν ένα μυστικό ειδύλλιο μέχρι τη στιγμή που οι παπαράτσι τους ανακάλυψαν να κάνουν μαζί διακοπές. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τον δεσμό του.

Η σχέση του Σπυρόπουλου με τη Λιάνη τέλειωσε άδοξα και ποτέ δεν έγινε γνωστός ο λόγος. Όμως, ο ηθοποιός γνώρισε την Μελίνα Ασλάνογλου την οποία παντρεύτηκε, αλλά χώρισαν το 2011.

Σήμερα, βρίσκεται στο θέατρο Ήβη όπου ανεβάζει την παράσταση «Τοκ τοκ» του Laurent Baffie. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμη ο Χρήστος Βαλαβανίδης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Θωμαή Ανδρούτσου, η Κατερίνα Γερονικολού και ο Ορφέας Παπαδόπουλος. Η σκηνοθεσία και τα κείμενα ανήκουν στον Κώστα Σπυρόπουλο.

Όπως λέει μάλιστα για την παράσταση, έξι άτομα περιμένουν στο σαλόνι ενός διάσημου ψυχολόγου, όλοι τους με διαταραχές. Όμως, επειδή αργεί ο γιατρός, εκείνοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα γκρουπ θεραπείας και να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Αυτό που του λείπει, όπως αναφέρει, είναι ο πατέρας του αλλά φροντίζει πάντοτε να τον θυμάται και να τον μνημονεύει. Τον έχασε το 2001. Έχει όμως και παιδικούς φίλους από τα παλιά με τους οποίους κάνει πολύ καλή παρέα. Δηλώνει ερωτευμένος αλλά διατηρεί δεσμό με μια γυναίκα που δεν ζει στην Ελλάδα. Δεν θέλει όμως να αποκαλύψει πολλά πράγματα για την προσωπική του ζωή. Φυσικά, δεν λέει «όχι» στο γάμο αρκεί, όπως πιστεύει, να βρεθεί η στιγμή.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος δεν είναι εύκολος ως άνθρωπος και δεν του αρέσουν και οι εύκολοι άνθρωποι. Του αρέσει να δίνει χώρο και χρόνο σε μια σχέση και θέλει να μπορεί να συμβαίνει αυτό. Δεν του αρέσουν καθόλου τα εφήμερα, όπως συμπληρώνει.

Πάντως, αναφορικά με τα επαγγελματικά του, συνεχίζει να δραστηριοποιείται θεατρικά και συγγραφικά κάνοντας αυτό που ήθελε πάντοτε. Προτιμά να γράφει και να σκηνοθετεί μάλιστα τα δικά του δημιουργήματα. Θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική αρκεί αυτό να είναι το μεράκι τους. Όμως, θα τους έλεγε και τις δυσκολίες του επαγγέλματός του. Πιστεύει πάντως ότι η δημιουργία επιβραβεύεται…

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».