Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές και οι βραδινές επισκέψεις-ξεναγήσεις στα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης, έως και τις 31 Μαρτίου.

Οι ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία και άλλες ομάδες θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες μετά από συνεννόηση με τα Κέντρα.

Τα μέτρα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παράλληλα, το Μουσείο της Ακρόπολης συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία λόγω κορονοϊού και για λόγους πρόληψης, αναβάλλει κάποιες δραστηριότητές του.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες αναβάλλει τις παρουσιάσεις «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» και «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου θα επανέλθουν στις αίθουσες για το κοινό μετά από δύο εβδομάδες, προσθέτει η ίδια ενημέρωση.

Η λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης συνεχίζεται κανονικά (Δευτέρα-Πέμπτη 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ., Παρασκευή 9.00 π.μ.-10.00 μ.μ., Σάββατο-Κυριακή 9.00 π.μ.-8.00 μ.μ.).

TAGS