Το εορταστικό τετραήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας (28 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου) βεβαιώθηκαν συνολικά 479 παραβάσεις, από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, οδηγών οι οποίοι κινούνταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών – Κορίνθου και Αττικής Οδού.

Από τις 479 παραβάσεις, οι 310 βεβαιώθηκαν μέσω καμερών και οι 169 κατά την διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημειώνει η Τροχαία, η χρήση της Λ.Ε.Α κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα βαθμών στο Point System, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η χρήση της Λ.Ε.Α προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και συντήρησης των αρμοδίων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση της Λ.Ε.Α δεν επιτρέπεται.