Πολωνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφθεί την Κρήτη από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2013 η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις -b2b-με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Πολωνία.

Το εμπορικό άνοιγμα στην Πολωνία επιχειρείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της Κρητικής Οικονομίας, και την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού.

Η προσπάθεια οικονομικής-εμπορικής προσέγγισης της Πολωνίας στηρίζεται από τα Επιμελητήρια του νησιού, την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τους φορείς του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιεί για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού μέσα από την προσπάθεια αυτή – σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς – θα επιδιώξει την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών αλλά και την προσέλκυση τουρισμού από την Πολωνία.

Συγκεκριμένα η Πολωνική αποστολή θα αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων.

Πηγή: flashnews.gr