Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γρηγορίου Λαμπράκη έξω από το αστυνομικό τμήμα. Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο σημείο όπου καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα.

Δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα και στα γύρω στενά.

Ομάδες νεαρών πετούν διάφορα αντικείμενα και οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Αυτή την ώρα η εικόνα έξω από το τμήμα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19.00, όταν το «σώμα» της πορείας περνούσε μπροστά από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τότε, διαδηλωτές εκσφενδόνισαν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών «έσπασε» τερματίζοντας τη διαμαρτυρία και στην περιοχή παραμένουν μικρές ομάδες και αστυνομικοί, που επιδίδονται σε κυνηγητό και πετροπόλεμο στα στενά του Κερατσινίου. Ομάδες συγκεντρωμένων έχουν βάλει και φωτιά σε κάδους. Ακόμη, σε κάποια σημεία μερικοί κάτοικοι της περιοχής πέταξαν αντικείμενα προς τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία έφταναν τους 2.000.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, στη συγκέντρωση πήραν μέρος τουλάχιστον 10.000 άτομα. Το ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει όλη αυτή την ώρα πάνω από το σημείο όπου γίνονται τα επεισόδια