Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας

Κλιμακώνονται από Δευτέρα οι κινητοποιήσεις


ΕΛΛΑΔΑ
20:04
14/09/2013
Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας
6
loading

Κλιμακώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις κόντρα στη διαθεσιμότητα.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar JB

  ΌΤΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙ Ο ΤΣΊΡΙΖΑ....ΚΑΙ ΣΙΑ ....ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ...ΆΣΤΑ ΝΑ ΠΆΝΕ!! ΣΎΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΠΡΑΝΤΈΑ ...... ΚΑΙ ΣΙΑ !

 2. avatar JB

  Ασφαλώς κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απεργήσει. Αλλά πρέπει να ξέρει ότι αν πετύχει η απεργία του τα χρήματα θα τα πάρει από κάποιον άλλον εργαζόμενο, μια και είναι δεδομένη η οικονομική δυνατότητα μιας χώρας. Από πού λοιπόν περιμένουν οι εκπαιδευτικοί να πάρουν τα χρήματα όταν το δημόσιο ταμείο είναι άδειο? Από τους συνταξιούχους ή τους άνεργους του ΟΑΕΔ? Η μήπως από τη Φινλανδία?
  Ειλικρινά θα περίμενα οι εκπαιδευτικοί, που σωστά λένε ότι διαμορφώνουν τις νέες ψυχές, να κάνουν διαδηλώσεις όχι το Σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία, αλλά ας πούμε τον Ιούλιο – έχουν τις περισσότερες διακοπές από κάθε εργαζόμενο ας διαθέσουν μια μέρα – με βασικό σύνθημα την πάλη τους για την προστασία της νέας γενιάς, π.χ. κατά του Μνημονίου.
  Τι μήνυμα θέλουν να περάσουν στα παιδιά; «Μαθητές, αν καταπιέζεται ο λαός ή ξεπουλιέται η χώρα μη δίνετε δεκάρα, αλλά αν πειράξουν το μισθό σας πολεμήστε!»;
  Επειδή οι διδάσκοντες στην Ελλάδα παραπονιούνται για τα πάντα θα κάνω μια σύγκριση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας και του Καναδά. Θα μιλήσω μόνο για το λύκειο γιατί γι’ αυτό έχω πληροφορίες από εκπαιδευτικούς και φίλους στην Αθήνα και στο Τορόντο.
  1. Ο καθηγητής Λυκείου στην Ελλάδα διδάσκει 10 ώρες τη βδομάδα. Στο Τορόντο 24. (Μιλάω για πραγματικές ώρες, όχι διδακτικές, ήτοι 45-λεπτα, γιατί αυτό μου θυμίζει τους 16 μήνες που έχει ο χρόνος πάνω από την Ελληνική Βουλή)
  2. Ο καθηγητής στην Ελλάδα μπορεί να φύγει από το σχολείο, ακόμα και στις 10 το πρωί για να «προετοιμάσει» τη δουλειά του για την επόμενη μέρα. Ο καθηγητής στο Τορόντο πρέπει να είναι στη θέση του μισή ώρα πριν από το άνοιγμα του σχολείου και να φύγει όταν φύγει και ο τελευταίος μαθητής. Η προετοιμασία γίνεται μόνο στο

  1. avatar ilias

   φυσικά και π΄ρπει να απεργουν και να διεκδηκούν πράγματα όλοι οι εργαζ'ομενοι JB και μάλιστα σε ενεργές περιόδους , οι καθηγητές το σεπτέμβρη που ενοχλεί φυσικά για να ακουστούν περισσότερο. και τα αποριμματοφόρα τον ιούνιο ιούλιο που κάνει ζέστη και σε ενοχλεί η βρώμα και οι εμπορουπάλληλοι στις γιορτές για να παραλήσει η αγορά. κάθε ομάδα να πιέζει όπως μπορεί. Μόνο οι βενζινάδες όποτε απεργούν πατυχαίνουν οτι θέλουν σε 2 ημέρες έχεις σκεφτεί γιατι? και ώσον αφορά το απο που θα βρεθούν τα χρήματα είναι δουλεια της κυβέρνησης να το κάνει. τι θα πει περιορισμένμες δυνατότητες? εάν σε εσένα δεν φτάνουν τα λεφτά για να ζήσεις τι θα κάνεις? θα κάτσεις και θα συμπονάς την κυβέρνηση γιατι έχει περιορισμένες δυνατότητες? είναι όλοι οι πολιτικοί από αποτυχημένοι εώς επικύνδυνοι

 3. avatar aris

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ [...]  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!!!!!!!!!!!!!
  ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!

  1. avatar Douskas John

   Εσύ φίλε Αρη κάνεις όπως και όλοι οι Ελληνες το παιχνίδι τους .Ελα ας πούμε ότι διώχνουν του μισούς δημοσίους υπαλλήλους,έχεις την εντύπωση ότι ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα?Απλά οι κυβερνόντες θα γελάνε με πόσο εύκολα μπορούν να στρέψουν τον έναν Ελληνα απέναντι στο άλλο.Και δυστυχώς θα γελάνε για πολύ ακόμα γιατί δεν ξυπνάμε με τίποτα δυστυχώς.Εγώ φίλε μου θα χαρώ όταν φύγουν όλοι αυτοί οι δήθεν σωτήρες μας και όταν δω στα προσωπά τους τον τρόμο ότι χάνουν αυτά που έχουν τάξει στους ξένους συμμάχους μας.Γιατί μέχρι τώρα βλέπω απο όλα τα κόμματα μια αλαζονία και ένα ύφος του στύλ καλά αυτοί είναι του χεριού μας τους κάνουμε ότι θέλουμε.Αυτά φίλε μου Αρη

   1. avatar aris

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΦΊΛΕ!!
    ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ!!
    ΌΛΟΙ ΤΟ ΞΈΡΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΚΡΆΤΟΣ
    ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ?? ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΑΛΛΆ .. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει