Την παραίτησή του προανήγγειλε πως θα υποβάλει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος εάν δημιουργηθεί προαναχωρησιακό κέντρο στο νησί, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Όπως είπε στον Αντέννα, ο ίδιος θα παραιτηθεί από το αξίωμά του εάν προχωρήσουν τα σχέδια για την κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου στη Σάμο, καθώς, όπως είπε, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που προβλέπεται είναι πολύ μεγάλος για το νησί.

Εάν δεν φυλαχθούν τα σύνορα και δεν αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της, το πρόβλημα δεν θα λυθεί, τόνισε ο κ. Σκάντζος, συμπληρώνοντας πως όπου έγιναν δυναμικές αντιδράσεις δεν κατασκευάστηκαν τελικά hotspot.

«Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κι εμείς λέγαμε πως πρέπει το κέντρο να είναι κλειστό και μικρής χωρητικότητας, αλλά όπως εξαγγέλθηκε είναι τραγικό» πρόσθεσε, καθώς στη Σάμο προβλέπεται το κέντρο να φιλοξενήσει 5.000 αλλοδαπούς και πιθανώς επιπλέον 2.000.

Ο κ. Σκάντζος σημείωσε επίσης πως δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση ούτε διάλογος με την τοπική αρχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.