Μεταναστευτικό: Έτσι θα είναι τα κλειστά κέντρα στα πέντε νησιά

Το πριν και το μετά - Δείτε τις φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
13:34
20/11/2019
Μεταναστευτικό: Έτσι θα είναι τα κλειστά κέντρα στα πέντε νησιά
36
loading

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή και την επέκταση κλειστών δομών στα νησιά. Ειδικότερα:

 1. Στη Λέσβο, θα κλείσει σταδιακά η υπάρχουσα Δομή στη Μόρια, ενώ θα δημιουργηθεί νέα κλειστή Δομή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+ ανθρώπων.
 2. Στη Χίο, θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), ενώ θα δημιουργηθεί νέα κλειστή Δομή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+
 3. Στη Σάμο, θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή - ΚΥΤ, στο Βαθύ, ενώ η υπό κατασκευή Δομή, θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+
 4. Στην Κω, θα μετατραπεί η υπάρχουσα Δομή σε Κλειστή, ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 2.000+
 5. Στη Λέρο, θα μετατραπεί η υπάρχουσα Δομή σε Κλειστή, ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 1.000+

Στόχος, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, είναι η μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι τις αρχές του 2020.

Ο υφυπουργός παρουσίασε μια σειρά από φωτογραφίες της κατάστασης σήμερα και της κατάστασης που θέλει η κυβέρνηση να διαμορφωθεί.

Το πριν…

Το μετά…

Ο κ. Στεφανής έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει χώρους διαμονής προσωπικού (μπλε χρώμα), χώρους όπου θα τρώνε (ροζ χρώμα), γήπεδα, χώρους λατρευτικούς, σχολεία.

«Θα αποτρέψουμε να έχουμε νέα Μόρια»

«Θα αποτρέψουμε να έχουμε νέα Μόρια»: την απάντηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε ερωτήσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να επισημαίνει ότι «η πολιτική των ανοικτών συνόρων έχει αποδοκιμαστεί από το λαό και στις πρόσφατες εκλογές».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη μέγιστη χωρητικότητα των κλειστών δομών και καθώς ο ίδιος εισαγωγικά είχε πει 5.000+ (για Λέσβο-Χίο-Σάμο) και 2.000+ (για Κω), ο κ. Στεφανής ανέφερε επί παραδείγματι ότι θα μπορεί να φτάνει τις 5.000 συν 40%, δηλαδή συν 2.000. Επ' αυτού έδειξε σχετική φωτογραφία της Μόριας, τι συμβαίνει στο εσωτερικό της και τι έχει δημιουργηθεί δίπλα.

«Δεν θέλουμε να μην έχουμε προβλέψει τη δυνατότητα απορρόφησης παραπάνω ανθρώπων», ανέφερε.

Ο κ. Στεφανής είπε ακόμη ότι περισσότερο έτοιμη είναι η δομή στη Σάμο και μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν ολοκληρωθεί και θα έχουν τεθεί σε λειτουργία όλες οι δομές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 67.000 αιτήσεις ασύλου υπό διαχείριση και άλλες 15.000 που βρίσκονται στο β' στάδιο, και γι' αυτό άμεσα η κυβέρνηση προχώρησε στη ψήφιση του νόμου που επιταχύνει τις διαδικασίες και προχωρά στην πρόσληψη 500 ανθρώπων στις σχετικές υπηρεσίες, δήλωσε εξάλλου.

«Σε 4,5 χρόνια είχαμε 1.806 επιστροφές»

«Σε 4,5 χρόνια είχαμε 1.806 επιστροφές. Θέλουμε τα 3 χρόνια να τα κάνουμε 3 μήνες. Μπορούμε; Ναι θα το κάνουμε», διαβεβαίωσε ενώ επανέλαβε ότι ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει τη μετακίνηση 20.000 ανθρώπων στην ενδοχώρα, ο μεσοπρόθεσμος τη λειτουργία νέων δομών ενώ υπάρχει και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

«Έχουμε επιχείρηση σε εξέλιξη. Καθημερινά αξιολογείς την κατάσταση και αναδιαμορφώνεις τις επιλογές σου», συμπλήρωσε εξηγώντας πως καμία δράση δεν είναι μεμονωμένη.

«Όλα είναι συνδεδεμένα. Αποτροπή, μεταφορές, άσυλο. Γι' αυτό και προχωράμε στον Ενιαίο φορέα Διαχείρισης Συνόρων», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα λειτουργήσουν κέντρα και στην ενδοχώρα απάντησε πως «υπάρχει σχεδιασμός, ναι, ξέρουμε πού θα τους πάμε». Είπε επίσης ότι οι πόροι είναι και εθνικοί και ευρωπαϊκοί και σε ύψος θα φτάσουν όσο χρειαστεί ενώ για τη Frontex και το ΝΑΤΟ είπε ότι «τους θέλουμε εκεί να βλέπουν την κατάσταση». Για τις κλειστές δομές στα νησιά, ο κ. Στεφανής είπε ότι θα χτιστούν από την αρχή και στο εσωτερικό τους θα γίνεται διαχωρισμός περιοχών, όπου θα διαβιούν μονογονεϊκές οικογένειες, άρρενες ή και διαχωρισμός κατά εθνικότητα.

«Έχει αλλάξει η κατάσταση βεβαίως. Ψηφίστηκε νέος νόμος για τις διαδικασίες ασύλου, γίνονται προσλήψεις προσωπικού, ανακοινώσαμε ότι διαθέσαμε 14 εκατ. ευρώ αφού τα δώσαμε, προχωράμε στη συγκρότηση ενιαίου φορέα και σε κλειστές δομές, επιθυμούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας», υπογράμμισε ο κ. Στεφανής ενώ εξήγησε ότι ο Ενιαίος φορέας Φύλαξης των Συνόρων θα δώσει τη δυνατότητα να παρατηρούνται οι κινήσεις ακριβώς την ώρα που γίνονται κινήσεις από την απέναντι πλευρά και να φύγουμε από τη λογική του ελέγχου κυρίως με περιπολίες.

Από την πλευρά του, ειδικότερα δε, για τα ανταποδοτικά μέτρα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αφορά όλους τους δήμους που σηκώνουν και θα σηκώσουν το βάρος.

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας επανάλαβε πως «δεν μπορεί κανείς να απολαμβάνει τα προνόμια της συνθήκης Σένγκεν χωρίς να έχει υποχρεώσεις» και υπογράμμισε πως «επιμένουμε στη δίκαιη κατανομή των βαρών και σε μια νέα πολιτική ασύλου».

Τόνισε, τέλος, ότι πρόκειται για μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και πως η πολιτική των ανοικτών συνόρων έχει αποδοκιμαστεί από το λαό και στις πρόσφατες εκλογές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar Sheep

  Μετα τη απομακρυνση του ταμειου ουδεν λαθος αναγνωριζεται

 2. avatar Δωστε

  Δωστε ΑΣΥΛΟ ΔΩΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ να δουμε σε λιγα χρονια τι θα γινει ΔΩΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ ,ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΙΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΔΩΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  1. avatar Γνήσιος Μακεδονομάχος

   Εσύ πάντως την ορθογραφία την έχεις σίγουρα ξεχάσει. Τον πολιτισμό πρόσεχε μη σου αραιώσουν.

 3. avatar Dr. Sheldon Cooper

  https://img-comment-fun.9cache.com/media/am0xzqX/aR70GapG_700w_0.jpg

 4. avatar ti s

  Εδώ μπαίνει ένα χωριό κάθε μέρα.
  Όλα αυτά είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια ότι κάτι κάνουν. Όταν ο ίδιος ο ΠΘ έχει δηλώσει οπαδός της πολυπολιτισμικότητας, μόνο ... δεν μπορούν να καταλάβουν πού το πάει. Πάρτε ένα επιπλέον στοιχείο: τα διαθρησκειακά, αντισυνταγματικά θρησκευτικά συνεχίζονται.

 5. avatar σωστοτατη η αποφαση της κυβερνησης

  οχι ανομιες ληστειες κλεφιες βιασμοι αναρχια μπαχαλακηδες.....τελος......δε σας αρεσει???κουβα μαδουρο κιμ.....

 6. avatar Παρακαλω

  Παρακαλω στις εγκαταστασεις να συμπεριλαβετε σαουνα,air condition,πετσετες πολυτελειας ,ιδιωτικη πισινα και δυο τρεις μασερ να χαλαρωνουν ημερησιως .Το φαγητο τους να περιλαμβανει καθημερινα μοσχαρακι ροσμπιφ και αστακομακαροναδα για οσους δεν τρωνε το μοσχαρακι.Και συ κοροϊδο Ελληνα που υποφερεις 9 χρονια τωρα...καμαρωνε.

 7. avatar Ακομμάτιαστα !!!

  Πως βρέθηκαν αμέσως οι κοινοτικοί πόροι για όλα αυτά τα κέντρα για να στεγαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και γιατί δεν μπορούσαν να είχαν βρεθεί τόσα χρόνια, έστω και μερικοί, για να βρουν μια ζεστή γωνιά και οι Έλληνες άστεγοι που ζούσαν και ακόμη ζουν κάτω από γέφυρες και μέσα σε χαρτόκουτες ;

  1. avatar ????/

   μπορούσαν αλλα τα έτρωγαν οι συριζαίοι και οι ΜΚΟ.

 8. avatar Kononos

  Κάτι πάει να γίνει με την νέα κυβέρνηση για να δούμε και ποσό καιρό θα πάρει ?...

 9. avatar giorgos

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ !!

  1. avatar μεσα βαλε και το συριζα και τα ανελοκουνελα…..

   που γλειφανε για μια καρεκλα

 10. avatar Έλεος!

  Οι εικόνες απο τα πλάνα του ΜΕΤΑ φαντάζουν πεντάστερα καταλύματα στα
  μάτια ενός τεταρτοκοσμικού. Είναι δυνατόν να αποτελέσουν έμμεσα και μακροχρόνια
  αποτρεπικά/ανασχετικά μέσα?

 11. avatar Social Distortion,

  ουδέν σχόλιον ;

 12. avatar pan

  Κλειστα κέντρα και επιστροφές....
  Μετα δεν θα έρχονται...

 13. avatar akman

  Σήμερα ανοιγουν κλειστά κέντρα κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες. Αύριο; Ισως για χρήστες, ίσως για οροθετικούς, -ες, ισως για ανάπηρους , ισως για απροσάρμοστους διαμαρτυρόμενους για την ...κανονικότητα, ίσως....... Οταν χτυπάει η καμπάνα μη ρωτάς για ποιόν. Μπορεί να είναι για σένα!

  1. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

   Για χρήστες υπάρχουν κέντρα απεξάρτησης, το ζητούμενο είναι πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους διότι όταν υπάρχουν πολλοί στην αναμονή για τη μεθαδόνη, τα βαποράκια κάνουν πάρτι έξω απ\'αυτά τα κέντρα.

  2. avatar ο νους σου ειναι στο 1918 στη σοβιετια του σταλιν….

   αλεθεις κι αλωνιζεις ..πετας μπουρδες .....αερολογιες

  3. avatar Απάντηση σε: akman (απο Grecian Rider)

   Εύγε φίλε,
   έχεις πιάσει το θέμα !!!

  4. avatar infantry1488

   Προλαβαινεις να παρεις μερικους στο σπιτι σου, φιλαρακι.

 14. avatar Μέχρι να τα φτιαξετε

  θα σας έχει στειλει αλλους 50000

 15. avatar MYTIL

  Ωραία λόγια κι ωραία ακούγονται...αλλά δεν μας εχετε πει:
  1. Σήμερα στην Μορια (αντίστοιχα και στα άλλα νησιά) υπάρχουν πάνω απο 15000. Με το νεο σύστημα θα μένουν 5000 (λέτε) ...Που θα πάνε οι παραπάνω?
  2. Κάθε μέρα έρχονται στα νησιά. Τι γίνεται. π.χ. αν καταφέρετε και τους κάνετε 5000 και κάθε μέρα έρχονται 300-400 που θα πηγαίνουν ... ?
  3. Ποιός πληρωνει για όλα αυτα π.χ. κατασκευές, θέρμανση, κλπ
  4. Δηλαδή τελικός σκοπός είναι το 90% αυτών που έρχονται ή θα έλθουνε ναμείνουν στην Ελλάδα. Δηλαδή άμα ο σουλτανος στείλει κι άλλους πολλούς,...πόσο θα αυξηθούν; Υπάρχει αλληλεγγύη των κρατών της ΕΕ; εγω δεν την βλέπω...διότι αυτοι (εταίροι...) λένε δεν θέλουμε κανέναν κι όλοι παραμένουν στην Ελλάδα... (εύκολη χώρα γονατιστών).

 16. avatar Φούκος

  Εχετε καταλάβει ότι το \"σχέδιο\" είναι στην ουσία η κατασκευή ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ; Γιατί επικεφαλής τοποθετείται στρατιωτικός; Γιατί στην πράξη παρακάμπεται το υφυπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής; Ποίοι θα φυλάνε στρατόπεδα 5000+ ατόμων και με τι οδηγίες σε περίπτωση στάσης, που είναι σχεδόν βέβαια σε τέτοιες συνθήκες; Αν ηχώρα προέλευσης ή η χώρα καταγωγής αρνηθούν την επιστροφή τι θα τους κάνουν; Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο Σαλβίνι. Φαίνεται όμως ότι 75 χρόνια μετά το κλείσιμό τους ήρθε ηώρα να ξανανοίξουν στην χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Το Κουτί της Πανδώρας άνοιξε. Το φίδι βγήκε από το αβγό του! Καλή τύχη σ΄ολους μας.

  1. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

   Να σου θυμήσω ότι και επί Συριζαίων επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, ο στρατός είχε ρόλο στο μεταναστευτικό αφού είχε μετατραπεί σε αγγαρειομάχος για λογαριασμό προσφύγων και λαθροεισερχόμενων μεταναστών. Επίσης στην Αυστραλία υπάρχουν κλειστά κέντρα κράτησης και εκτός αστικού ιστού για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Επομένως το παραμύθι περί στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι καλό αλλά δεν έχει δράκο.

  2. avatar ναι στρατοπεδα συγκεντρωσης …..

   αν δε τους αρεσουν να πανε στη χωρα τους να τρωνε κατσαρολικα .....αν δε σαρεσει εσενα παρτους σπιτι σου...οχι αλλες ξεφτιλισμενες θεωριες [...].....αρκετα

  3. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Φουκο, εισαι για τον φουκο. Και τι θα τους εχουμε ρε μαστορα να αλλωνιζουν ανεξελεγκτα??

 17. avatar Μστ

  Γουστάρω που ο Κούλης έχει φέρει τους διπλάσιους πρόσφυγες και μετανάστες...δώστε σανό στους δεξιούς με αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια.!!

  1. avatar Εεεεετσι

   Η θήκη του κάθε γκλομπ ματατζή είναι στον [...] των αναρχικών.

  2. avatar συριζοβιολη λυρατζη…..παιξε μας ενα ασμα……

   γιατι χασατε στις εκλογες???????γιατι???ποιος θα απαντησει απο τους συριζοβλακες???απαντησε ο λαος ..οποτε βγαλε τωρα το σκασμο....οραμα σου ειναι η διαλυση της χωρας...[...]

 18. avatar jbr

  Εγώ λέω σε αυτά κέντρα να υπάρχουν και χώροι εργασίας πχ να καλλιεργούν να σκάβουν κάνουν διάφορες χειροτεχνίες να συντηρούν το μέρος η οτιδήποτε επικοδομητικό χρειάζεται για να περνάει πιο εύκολα ο χρόνος παραμονής τους σε αυτά τα μέρη
  πχ Στο στρατό στη βασική εκπαίδευση άλλος ήταν στη καθαριότητα άλλος στα μαγειριά άλλος στα πλυντήρια και ανάλογα με τις γνώσης κάποιος έκανε τον υδραυλικό τον ηλεκτρολόγο η αν κάποιος είναι πιο πνευματώδης να μπορεί να μελετήσει τις ξένες θρησκείες η τον δυτικό τρόπο ζωής κτλ ελπίζω να έγινα κατανοητός
  γιατί αν όλη μέρα κάθεσαι σου μπαίνουν και περίεργες ιδέες

 19. avatar Τόνο Μάσας.

  Θα προτιμούσα οι φωτογραφίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης να ήταν μαυρόασπρες.
  Να ταιριάζουν με το περιεχόμενο.
  Ξυπνάνε φρικτές μνήμες οταν βλέπω περιποιημένα, αποστειρωμένα και τακτοποιημένα παραπήγματα.που θα φυλακίσουν ανθρώπους.
  Προτιμώ τσαντίρια και φτωχικά κοντέινερ που τα έχουν φτιάξει άνθρωποι και τους φιλοξενούν προσωρινά.
  Επιτέλους θα ακουστούν πάλι οι χαρούμενες φωνούλες των δεσμοφυλάκων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
  Εχει μεγάλη ευθύνη η αριστερά σ αυτό. Ειδικά το ΚΚΕ.
  Τους αυτόκλητους προστάτες να φοβόμαστε.Και αυτούς που τους παριστάνουν.

  1. avatar στη χωρα μας αποφασιζομε εμεις……

   παρτους στη β κορεα η στο καρακας...αυτοι θα τους φροντιζουν καλυτερα........στα κατεργα θα τους βαλουν

  2. avatar […]

   Οι δολοφονημένοι αυτοκτονημενοι και βιασμένοι των δικών σας κέντρων είναι εκατοντάδες.

  3. avatar Ρίο Μπάσας

   Για αρχή αφού έχεις μεγάλο στόμα που λεει μεγάλα λόγια δώσε και μεγάλη αγκαλιά.
   Παρε μερικούς να ζήσουν μαζί σου.
   Α ξεχασα είστε όλοι το ιδιο.
   Λέμε πολλά αλλά.....
   Δεν βλέπω να αναφέρεσαι στο οτι συμπολίτες Ελληνες πεινάνε με τις οικογένειες τους.
   Σας πιάσανε τα μεγάλα μηνύματα περι δήθεν ανθρωπισμού και πολιτισμού.
   Σε αντίστροφό ρολο αν είμαστε εμεις στα κράτη τους αυτα που βλέπεις εδω ειναι πεντάστερα ξενοδοχεία συγκριτικά με το τι θα μας έδιναν εμας εκει.
   Εκει προφανώς θα μας έριχναν σε τρύπες να πεθάνουμε αν τα πράγματα βρίσκονταν σε αντίστροφο ρολο.

  4. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Νατος ο ευαισθητουλης, πρωτος πρωτος στα σχολια.

 20. avatar Γεώργιος Κιάσσας

  Πεταμένα λεφτά για τα σχέδια της Τουρκιάς και της Ευρώπης...Χρήματα έχουν για να τους αγοράσουν από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, και γενικότερα στις μεγάλες πόλεις, ώστε να αφομοιωθούν, γιατί αν παραμείνουν σε γκέτο, θα γίνουν εύκολη λεία για τρομοκρατικές ομάδες, που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν με τίποτα πλέον... όλα τα άλλα σχέδια, είναι παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού πληθυσμού!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει