Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ ενάντια σε πλειστηριασμό στη Σταδίου

«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών»


ΕΛΛΑΔΑ
9:43
13/11/2019
Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ ενάντια σε πλειστηριασμό στη Σταδίου
2
loading

Διαμαρτυρία ενάντια σε έναν ακόμα πλειστηριασμό πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην οδό Σταδίου 43.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν πανό με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών».

Μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στην πολυκατοικία και έφτασαν στον 7ο όροφο, όπου ζητούν να συναντηθούν με τη συμβολαιογράφο για το οίκημα που είναι να μπει σε πλειστηριασμό.

Ο πλειστηριασμός αφορά διώροφη κατοικία στο Καματερό, με χρέος προς την τράπεζα ύψους 300.000 ευρώ που λόγω των επιτοκίων έχει φτάσει τα 700.000.

Στο υπόγειο της διώροφης πολυκατοικίας λειτουργεί βιοτεχνία με ενδύματα παιδικών ειδών. Η οικογένεια που έλαβε το δάνειο ζήτησε από την τράπεζα να δίνει μηνιαία δόση 1000 ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου, πρόταση που απορρίφθηκε το προηγούμενο διάστημα. Η τράπεζα ζητά την σύναψη νέας δανειακής σύμβασης και περισσότερους εγγυητές.

Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα ξεκινούν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ήδη έχουν δρομολογηθεί μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα πάρουν φωτιά, ενώ αυτοί που μπαίνουν πρώτοι και καλύτεροι στο στόχαστρο είναι οι οφειλέτες που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας των 120 δόσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων, δηλαδή σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κάθε εκτιμητή από 150 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την αξία και την κατηγορία του ακινήτου. Στην περίπτωση που για δύο συνεχόμενες φορές ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος θα μειώνεται η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς. Είτε με εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είτε με εισήγηση οποιουδήποτε από τους επισπεύδοντες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ:

 • Στις 20 Νοεμβρίου βγαίνουν στον πλειστηριασμό δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα τα οποία βρίσκεται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 555.000 ευρώ.
 • Στις 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.
 • Στις 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.
 • Αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα βγαίνουν στον πλειστηριασμό και τα οποία βρίσκονται στην Αράχωβα. Τιμή πρώτης προσφοράς 930.000 ευρώ
 • Τριώροφη οικοδομή 800 τ.μ. με υπόγεια πάρκινγκ 17 θέσεων και ισόγειο πάρκινγκ  θέσεων εκπλειστηριάζεται στις 18 Δεκεμβρίου. τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar τριαλαρο

  υπάρχουν ακόμα αυτοί βρε? επι σύριζα ούτε στην γωνία του σπιτιού τους δεν εμφανίζονταν

 2. avatar σταματάνε και πληστηριασμούς για δεδουλευμένα ετών, φτωχών ανθρώπων

  προστατεύοντας συμφέροντα επιτηδείων,,,έλεος!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει