Η Κέλλυ Σακάκου έγραψε τη δική της ιστορία στο χώρο της ελληνικής τηλεόρασης αφού ήταν η πρώτη τηλεπαρουσιάστρια της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Την επαγγελματική της πορεία, λένε πολλοί, ότι απογείωσε τόσο η ωραία της παρουσία όσο και η ξεχωριστή φωνή της που πέρασαν στη μνήμη όλων των τηλεθεατών.

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία τής άρεσε πάρα πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή «Κατσέλη», η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση. Έτσι, ένα βράδυ πήγε στον οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της ΕΡΤ.

Μπαίνοντας, συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε το λόγο της επίσκεψής της κι εκείνη του εξήγησε όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε όμως να την αφήσει να κάνει αίτηση κι εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα βάλει χθεσινή ημερομηνία και έτσι ήταν η τελευταία που έδωσε την αίτηση. Από τις περίπου οκτακόσιες κοπέλες, επελέγησαν οι πέντε. Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η πολυετής καριέρα της.

Σήμερα, η Κέλλυ Σακάκου παρακολουθεί από απόσταση τα τεκταινόμενα και έχει κάθε λόγο να σχολιάζει. Την επηρέασε το λουκέτο στην ΕΡΤ, και όπως λέει στο newsbeast.gr, το είδε με δύο τρόπους. «Το είδα αρχικά συναισθηματικά. Όλη μου η ζωή είναι δεμένη με την ΕΡΤ. Ήταν μία κίνηση που με στεναχώρησε πάρα πολύ. Θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι ακυρώθηκε η επαγγελματική πορεία μιας ζωής. Από την άλλη, εκ των υστέρων, το είδα ορθολογικά, όπου θεώρησα ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Εκεί προσγειώθηκα», λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε να δούμε τι θα βγει. Ευελπιστώ και αισιοδοξώ τα πράγματα να είναι καλύτερα για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».

Η Κέλλυ Σακάκου πάντως υποστηρίζει ότι οι καλοί προχωρούν μπροστά και δε μένουν στο Δημόσιο, γι’ αυτό αναφέρει: «Πιστεύω ότι αν αξίζει κάποιος, δεν μπορεί να είναι προσκολλημένος στο Δημόσιο. Δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα. Κακώς παρέμενα από την ΕΡΤ. Φεύγοντας από εκεί με ζήτησαν πολλοί. Είδα άλλα πράγματα και έμαθα άλλα πράγματα».

Ενδιαφέροντα έχει αλλά προτιμά αυτά που της αρέσει να τα κάνει επάγγελμα, όπως λέει. «Οτιδήποτε αγαπώ το κάνω επάγγελμα. Τη δουλειά μου είχα που αγαπούσα πάρα πολύ, τα βιβλία μου», αναφέρει και προσθέτει ότι της αρέσει να περνά πολύ χρόνο με τους φίλους της και την οικογένειά της.

Αναφέρεται όμως και στην κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν ο Έλληνας να ζει με τέτοιο τρόπο; Δεν είναι στο DNA του. Υπάρχει πρόβλημα, η κρίση μας έχει τσακίσει. Είμαι πολύ στεναχωρημένη για τους νέους ανθρώπους. Οι νέοι έχουν πολύ γερό εξοπλισμό. Είναι μορφωμένοι και δεν μπορούν να δείξουν τη μόρφωσή τους».

Η Κέλλυ Σακάκου εδώ και αρκετό καιρό ασχολείται και με την ιστοσελίδα που διαθέτει, μέσω της οποίας δίνει συμβουλές για την τηλεόραση και την ορθοφωνία αλλά ενημερώνει και για όλα εκείνα που αφορούν στο πρόσωπό της.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».