Σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα ψυχολογία και κοινωνιολογία στο Deree College. Στη συνέχεια σπούδασε και εργάστηκε για δέκα χρόνια στο Παρίσι με τον Κορνήλιο Καστοριάδη αλλά και με τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως για παράδειγμα στο «Τμήμα Ηθών», στις «Φιλοδοξίες», στη «Λάμψη», κ.ά. Επίσης έπαιξε σε πολλά βίντεο κλιπ στη Γαλλία αλλά και σε διαφημίσεις. Στο θέατρο έπαιξε σε κλασσικά έργα όπως η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη και σε πολλά ακόμη.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, όπως αποκαλύπτει στο newsbeast.gr, λίγο μετά το 2010 αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να πάει στην Αυστραλία για δουλειές. Έμεινε στο εξωτερικό μέχρι τις γιορτές. «Έφυγα από την Ελλάδα εκείνη την περίοδο και επέστρεψα στην πατρίδα μέσα στην περίοδο των εορτών. Είχα πάει για δουλειές γιατί τα πράγματα στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν», αναφέρει για να προσθέσει: «Έκανα κάποια πράγματα, πήρα και σεμινάρια αρχαίου δράματος αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στην πατρίδα».

Ο κ. Βανδώρος αυτή την περίοδο ετοιμάζει κάποια κείμενα προκειμένου να τα ανεβάσει και είναι σε συζητήσεις, αν και γνωρίζει το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σήμερα στο επάγγελμά του. Εκτός αυτού όμως ετοιμάζει και μία σελίδα στο Διαδίκτυο και ένα κανάλι στο youtube στο οποίο θα ανεβάζει τις δραστηριότητες της ομάδας του. «Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα εργάζομαι. Θέλω να φροντίσω κάθε λεπτομέρεια και θέλω να πάνε όλα αρκετά καλά», λέει. Μάλιστα, ο ηθοποιός υπόσχεται ακόμη πιο δημιουργικά πράγματα τον επόμενο καιρό, πράγματα που, όπως λέει, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».